Se fac înscrieri în „Programul tomate”

De Simona Drimbău
Se fac înscrieri în „Programul tomate”
Cei care doresc să beneficieze de 3.000 de euro anual se pot înscrie la DAJ Bihor.

Bihorenii care doresc să beneficieze de ajutor de minimis acordat în cadrul programului de susținere a produsului tomate în spații protejate pentru anul 2019 trebuie să depună cererea de înscriere în program la Direcția pentru Agricultură Județeană (DAJ) Bihor. Cererile trebuie depuse până la data de 20 martie.

Pentru obținerea sprijinului financiar, cultivatorii de tomate în spații protejate înscriși în program, trebuie să indeplinească cumulativ următoarele criterii de eligibilitate: să dețina o suprafață cultivată cu tomate în spații protejate de minim 1000 mp marcată corespunzător; să obțină o producție de minim 2 kg tomate/mp; să fie înregistrat în evidențele Registrului Agricol în a căror rază administrativ teritorială se află suprafețele cultivate cu tomate în spații protejate în anul de cerere și să facă dovada producției realizate prin documente justificative privind comercializarea producției (file din carnetul de comercializare respectiv facturi fiscale) . Valoarea sprijinului financiar de ajutor de minimis care se acordă beneficiarilor este de 13.991,4 lei/beneficiar/an, care reprezintă contravaloarea în lei a 3.000 euro/beneficiar/an.

Valoarea totală a ajutorului de minimis care se acordă unei intreprinderi/intreprinderi unice nu poate depăși suma de 15.000 euro pe durata a trei exerciții financiare, în cursul exercițiului financiar actual și în cele două exerciții financiare precedente.

Banii reprezentând ajutoare de minimis se plătesc beneficiarilor într-o singură tranșă, pe durata Programului de susținere a produsului tomate în spații protejate, în anul 2019, după îndeplinirea obligațiilor legale prevăzute.

Documente

Actele necesare pentru înregistrare sunt: copie BI/CI pentru persoane fizice; copie atestat de producător pentru persoane fizice; copia certificatului de înregistrare la ONRC și copia BI/CI a împuterniciților pentru persoanele juridice; dovadă cont activ bancă/trezorerie; adeverința în original din Registrul Agricol cu suprafața de teren și declarație pe proprie răspundere (model).

Informații suplimentare se pot la Direcția pentru Agricultură Județeana Bihor, Oradea, str. Dimitrie Cantemir, nr. 24-26. Responsabil proiect Angela Barău, tel. 0259.416.722, int. 15.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !