„Se falsifica istoria sportului”

8Comentarii
„Se falsifica istoria sportului”
Un grup de oameni de sport, alcătuit din Dinu Drăgan, Vasile Popa şi Constantin Pană, contestă lucrarea colectivului care a întocmit partea referitoare la judeţul Bihor din cadrul enciclopediei sportului românesc.

Cei trei au susţinut azi o conferinţă de presă, la care au mai fost prezenţi inspectorul DSJ Korodi Iosif şi antrenorul de atletism Virgil Preda.

„Enciclopedia sportului romanesc este o lucrare de mare anvergură, începută cu mai bine de un an în urmă. În Bihor, din câte ştiu eu, responsabil cu întocmirea acestei lucrări este Iacob Hanţiu, prorectorul Universităţii orădene. Dânsul m-a solicitat să particip şi eu la această muncă, dar nu am mai fost căutat deloc în acest sens. Domnul Vasile Popa mi-a arătat recent un proiect al lucrării. Cu toţii am rămas surprinşi de omisiunile şi greşelile care s-au făcut”, a afirmat Dinu Drăgan. Acesta a exemplificat în acest sens absenţa de la capitolul personalităţi ale sportului bihorean a unor nume de prestigiu, cum sunt Nicolae Rujinschi (fost antrenor de polo), Eugenia şi Edmund Junker (volei), Kelemen Viorica (sărituri în apă), Hermann Schier (înot), Kiss Ladislau, Francisc Matei, Dinu Drăgan, Korodi Iosif, Mariana şi Virgil Preda (atletism), Liviu Garofeanu (polo), Emil Blaga (baschet) etc.

Omisiuni şi neadevăruri

„Este revoltător ceea ce s-a făcut în această lucrare. Este vorba de incompetenţă, de omisiuni sau chiar de rea credinţă. În opinia mea, această lucrare ar trebui oprită imediat, pentru că este vorba pur şi simplu de o falsificare a istoriei sportului bihorean. Cei care au întocmit-o au fost plătiţi cu bani publici şi nu este corect ceea ce s-a făcut. Ar trebui înfiinţate nişte comisii competente pe ramuri de sport, care să facă lucrarea în mod obiectiv”, a conchis Dinu Drăgan, singurul antrenor emerit de atletism din Bihor, fost profesor universitar al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din Oradea.

Prorectorul Iacob Hanţiu afirmă că nu răspunde de lucrare în ansamblu, ci doar de o mică parte a acesteia. „Lucrarea nu este nici pe departe finalizată şi bineînţeles că există loc de completări şi îmbunătăţiri. Domnul profesor Roibu de la Bucureşti este responsabilul lucrării, care este întocmită de mai multe persoane şi instituţii”, ne-a declarat Iacob Hanţiu.

G.N.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor