Se finanţează procesarea fructelor

De Simona Drimbău
Sprijin pentru sectorul pomicol
Sprijin pentru sectorul pomicol
În perioada 19 august 2019 – 31 ianuarie 2020, se va derula o nouă sesine de depunere a Cererilor de Finanțare pentru submăsura 4.2a – Investiții în procesarea/marketingul produselor din sectorul pomicol, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020.

Investițiile sprijinite în cadrul acestei submăsuri sunt destinate întreprinderilor de prelucrare și comercializare a fructelor și marketingul produselor din fructe. Astfel, se finanțează modernizarea și crearea de unități de procesare, introducerea de noi tehnologii pentru dezvoltarea de noi produse și procese tehnologice, creșterea valorii adăugate a produselor din sectorul pomicol, îmbunătățirea controlului intern al calității și creșterea numărului de locuri de muncă.

Alocarea financiară pentru sesiunea continuă anuală de depunere proiecte este de 26.800.000 de euro. Pragul minim de selecție al proiectelor aferente sM 4.2a este de 10 puncte.

Eligibili

Solicitanții eligibili pentru sprijinul acordat prin submăsura 4.2a sunt întreprinderi-microîntreprinderi, întreprinderi mici și mijlocii, conform Legii 346/2004 privind stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii, precum și întreprinderi mari, cooperative și grupuri de producători care realizează investiţii corporale şi necorporale pentru procesarea şi marketingul produselor agricole.

Depunerea Cererilor de Finanțare pentru submăsura 4.2 a se va face on-line pe https://online.afir.info/ , conform precizărilor din Ghidul Solicitantului, începând cu data de 19 august 2019, ora 09:00.

Termenul limită de depunere pentru sesiunea de cereri de proiecte aferente submăsurii 4.2 a este de 31 ianuarie 2020, ora 16:00.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !