Se hotărăşte încetinirea aderării Turciei

1Comentariu
Se hotărăşte încetinirea aderării Turciei

BRUXELLES – Miniştrii de externe din UE se reunesc luni la Bruxelles, pentru a discuta despre modalitatea mai mult sau mai puţin brutală de suspendare a negocierilor cu Turcia, ţară care refuză în continuare să deschidă porturile şi aeroporturile pentru ciprioţii eleni.

Cu toate că Ankara a propus deschiderea unui port turc pentru navele cipriote elene, oferta a fost considerată insuficientă sau prea neclară de către majoritatea statelor membre, iar miniştrii nu vor ţine cont de ea.

Discuţiile vor viza o recomandare a Comisiei Europene, care consideră necesar ca Ankara să fie sancţionată încetinindu-se negocierile de aderare la UE, deschise în octombrie 2005 şi deja prevăzute să dureze 10-15 ani. Comisia a propus blocarea a opt dintre cele 35 de capitole de negocieri şi să nu se mai închidă niciunul atât timp cât Turcia nu respectă deplin obligaţiile de uniune vamală cu Cipru.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor