Se închide Pic hypermarket?

25Comentarii
Pic hypermarket
Pic hypermarket
ORADEA – După cinci zile de proteste ale angajaţilor hypermarket-ului PIC, deznodământul conflictului de muncă pare acum iminent.

În urma discuţiilor purtate de către directorul complexului comercial, Cristian Rădulescu, cu angajaţii, în cursul dimineţii zilei de marţi, oamenii au fost anunţaţi că vor fi şomeri, începând cu luna octombrie. Potrivit afirmaţiilor oamenilor, Rădulescu le-ar fi spus să se considere în preaviz, începând cu data de 15 octombrie, conducerea firmei anunţând deja ITM Argeş, de care aparţine societatea, despre intenţia de a-i trimit în şomaj pe angajaţii orădeni ai hypermarket-ului. Cu toate acestea, oamenii pretind că directorul nu a precizat câţi dintre ei vor fi concediaţi şi câţi vor mai rămâne după această dată. Unii dintre ei susţin că l-ar fi auzit pe director aruncând peste umăr o declaraţie potrivit căreia magazinul se va închide, oricum, după această dată. De altfel, o parte dintre firmele care au spaţii în incinta complexului au fost anunţate deja să îşi caute noi locaţii până la 1 octombrie a.c.

Nu plecăm!

Chiar dacă luni şi-au primit salariile cuvenite pentru munca din luna iulie, oamenii nu vor să reintre la lucru şi spun că îşi vor continua protestul. Perspectiva de a pierde banii pentru lunile august şi septembrie, dar şi neîncrederea în faptul că formalităţile de concediere, astfel încât să poată beneficia de ajutorul de şomaj, vor fi corecte, îi determină să picheteze în continuare în parcarea clădirii. “Nu plecăm de aici şi vom veni în fiecare zi până ni se vor rezolva toate problemele”, spun ei, cu toate că unora dintre ei li s-a cerut să revină. “Cum să mai am curaj să intru să lucrez la casierie, cu bani, când mă gândesc că se încearcă să mi se găsească un nod în papură să mi se impute ceva şi să fiu dată afară fără şomaj”, susţine una dintre femei. Protestului, care între timp a fost înregistrat oficial la ITM Bihor, li s-au alăturat şi o parte dintre agenţii de pază ai hypermarket-ului, care susţin că se află în aceeaşi situaţie cu a angajaţilor din magazin.

Au adus “întăriri”

În acest moment, funcţionarea hypermarketului este asigurată doar de câteva persoane, în mare parte şefi de tură şi de departamente. Potrivit celor prezenţi la protest, s-a ajuns în situaţii în care şeful unui raion şi-a adus soţia de acasă, din concediu maternal, pentru a lucra în brutărie. “Asta în condiţiile în care nu are analizele medicale făcute”, după cum susţin oamenii.

Valentin Buda

Câte-un PIC, PIC, PIC…25Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor