Se închide Protan Suplac

3Comentarii
Se închide Protan Suplac
Suplacu de Barcău- Se anunţă un adevărat dezastru ecologic şi, practic, blocarea industriei cărnii. Începând de luni, filiala din Suplac a firmei Protan din Suplac nu mai face ecarisaj.

Societatea deserveşte carmangerii şi abatoare de pe raza a patru judeţe: Bihor, Arad, Caraş Severin şi Timiş. Dar şi toate supermarketurile şi primăriile din judeţe.

Blocaj

Conducerea Protan a anunţat toate filialele din ţară , dar şi Direcţiile Sanitar Veterinare că îşi închide activitatea de distrugere a deşeurilor animaliere. Cauza: problemele financiare ale societăţii. Ministerul Agricultură datorează societăţii aproximativ patru milioane de euro, iar Protan datorează taxe şi impozite la stat în cuantum de un milion de euro. Pentru neplata acestor datorii societatea a fost ameninţată de Ministerul Fianţelor cu blocarea conturilor.

Înainte cu câteva zile Agenţia Regională de Protecţie a Mediului Bucureşti (ARPMB) a suspendat activitatea societaăţii pe o jumătate de an din cauza încălcării termenului de dare în folosinţă a noului sistem de epurare a apelor reziduale.

Autorităţile recunosc că nu există alternativă pentru preluarea leşurile maidanezilor şi carcasele provenite de la producătorii de carne.Sucursala Popeşti- Leordeni e singura din ţară care neutralizează aşa numitele deşeuri de categoria I, cu risc maxim de contaminare. Acolo transportă şi filiala din Suplac deşeurile animaliere. După aprecierile specialiştilor, un abator de bovine poate funcţiona două săptămâni, în condiţiile în care nu i se preiau carcasele, iar un abator de păsări nu mai mult de două zile deoarece acesta este intervalul de timp în care viscerele se descompun şi degajă un miros irespirabil. „Ştiu care este situaţia de la Protan ca fost director. Situaţia pare fără soluţie, în condiţiile în care toate Primăriile din cele patru judeţe au contract cu Protanul pentru a ridicat animalele moarte de pe străzi.

Şi în condiţiile în care numai Abatorul de la Avicola sacrifică 15.000 -20.000 de păsări odată”, spune primarul de Suplac Nicolae Tivadar. La rândul său, actualul director de la Protan Suplacu de Barcău, Ioan Papai spune că situaţia este la fel de incertă şi pentru marile magazine de la care societatea prelua pentru distrugere carnea expirată.

Veronica Bursasiu3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor