Se înfiinţează Agenţia Naţională a Zonelor Montane

DEVA – O lege iniţiată în anul 2006,  a fost promulgată şi publicată în Minitorul Oficial, cu scopul principal al scoaterii din sărăcie a oamenilor muntelui. Legea prevede înfiinţarea Agenţiei Naţionale a Zonei Montane, care va avea o agenţie judeţeană şi în Hunedoara.

Una dintre menirile cele mai importante ale Agenţiei este aceea de-a acorda consultanţă pentru înfiinţarea unor ONG-uri care au scopul de-a ajuta populaţia muntelui să practice agricultura (exemplu: colaborare cu Agenţia de Protecţie a Mediului pentru ecologizarea fermelor), să-şi înfiinţeze firme, să dezvolte meşteşugurile tradiţionale, să creeze unităţi de agroturism.

De asemenea, un rol principal va mai avea în organizarea de manifestări ştiinţifice, culturale, târguri şi expoziţii – activităţi de promovare în plan intern şi extern. Dar va organiza şi programe de reconversie a şomerilor şi a disponibilizaţilor din zonele montane, va organiza o bancă de date cu absolut toate informaţiile privitoare la zonele montane.

Toate informaţiile legate de zona unde va dori să se investească: de la relief, climă şi resurse naturale până la potenţialul demografic şi structura ocupaţională, vor putea fi aflate de la structura judeţeană a ANZM. ANZM va funcţiona în subordinea ministrului Agriculturii.

Sanda Bocaniciu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !