Se joacă de-a comerţul

3Comentarii
Se joacă de-a comerţul
ORADEA – Suntem în ianuarie 2007 şi sunt circa şase ani de când operatorii economici au obligaţia de a utiliza casa de marcat electronică fiscal.

Cu toate acestea, Garda Financiară (GF) Bihor constată, în repetate rânduri, că societăţile comerciale bihorene fie refuză în mod deliberat să se conformeze regulilor, fie chiar nu ştiu că trebuie să folosească aparate de marcat fiscal. „Nu am ştiut că sunt obligată să utilizez casă de marcat”, „Vă rog frumos, din suflet, să transformaţi amenda în avertisment”, „Promit solemn să cumpăr casă de marcat”, „8.000 de lei noi nu fac nici în trei ani de activitate”, sunt crâmpeie din petiţia sosită pe adresa GF Bihor, pe data de 12 ianuarie 2007. Persoana care a trimis-o este administratorul unei firme din judeţ, sancţionată  pentru lipsa aparatului de marcat fiscal.

Habar n-au

„Aceasta este doar una dintre petiţiile care ne sunt trimise lunar. Oamenii aceştia chiar nu cunosc legea, nu ştiu cui să se adreseze sau cum să întocmească o contestaţie etc. Nu am ce să fac cu aceste scrisori, decât să le trimit la compartimentul juridic, care informează firmele sancţionate despre paşii care trebuie parcurşi,  conform legii”, spune Călin Gal, comisar şef al GF Bihor. 

Acesta atrage atenţia asupra faptului că este inadmisibil ca o persoană să conducă o astfel de activitate comercială, fără a se informa înainte despre obligaţiile şi prevederile legale. Situaţia este cu atât mai tragică cu cât firmele respective sunt amendate cu sume de ordinul miilor de lei noi, pentru produse la negru a căror valoare nu depăşeşte o mie de lei.

Claudia Curta3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor