Se joaca Romania – Nigeria?

Se joaca Romania – Nigeria?
Partida amicala Romania-Nigeria se poate anula, pentru ca antrenorul nu poate ajunge la meci, iar prezenta multor jucatori este sub semnul intrebarii. Iata povestea unui meci care nu trebuia sa aiba loc, fiind la pamant cu organizarea.

Majoritatea jucatorilor Nigeriei nu au viza de tranzit prin Ungaria. In Romania ar putea ajunge mai putin de 11 jucatori, ceea ce pune sub semnul intrebarii desfasurarea partidei amicale.

Anularea partidei ramane de stabilit miercuri. Cert este ca antrenorul Nigeriei nu poate ajunge la meci, la fel ca si vedetele Martins, Kanu si Agahoa.

Antrenorul Augustine Eguavoen a preferat sa mearga in Maroc, acolo unde echipa de club nigeriana Dolphins joaca in Cupa Confederatiilor Africane. ‘Vulturii’ vor fi condusi de pe banca tehnica de secunzii Siasia si Amokachi.

Nigeria a convocat 38 de jucatori, pentru a spera ca macar jumatate vor veni. Telegramele au fost trimise foarte tarziu, colac peste pupaza cu problemele drumului.

Oricum, africanii vin la Bucuresti nu de placere. Ei nici nu doreau sa auda de amicalul cu Romania. Numai amenitarea FRF la FIFA, in care se cereau despagubiri de 120.000 de euro i-a “motivat”.

Nigerienii sunt asteptati sa vina in Bucuresti cu cateva ore inainte de meci. Sa vedem cati vor sosi. Haosul din Bucuresti generat de greva de la metrou va fi un impediment in plus pentru meci…

Cele 15.000 de bilete tiparite se vor pune in vanzare abia ziua partidei, de la ora 10:00.

O alta informatie de ultima ora vinde la Radio Romania Actualizati. Pentru prima oara in 70 de ani, postul national de radio nu va transmite in direct un meci al echipei nationale. Nici o pierdere, din moment ce Ilie Dobre a reusit la partida cu Coasta de Fildes sa spuna ca golul nostru a fost marcat de Mutu…

Fara Chivu si Mutu, revine Radoi?

Accidentat, Adrian Mutu nu va juca. El rateaza si partida din Serie A contra lui AS Roma. Cristi Chivu a preferat de asemenea sa nu forteze, cu probleme la muschi.

Piturca l-a chemat de urgenta pe Florentin Petre, de luni seara. O aparitie surpriza in meci ar putea fi Mirel Radoi.

Echipa probabilaRomania: Lobont – Stoican, Tamas, Goian, Rat – C. Lazar, Bostina – Fl. Petre, Cocis, Rosu – Mazilu

2-0 pentru noi, in 1994

Romania intalneste Nigeria pentru a doua oara, prima confruntare fiind tot una amicala, la 25 mai 1994, “tricolorii” impunandu-se atunci cu 2-0 (I. Dumitrescu 22, D. Petrescu 49). Din aceea echipa a Romaniei, sunt inca in activitate Prunea, Stelea, Stanga, Galca, Papura si V. Moldovan. Pentru Nigeria au evoluat Eguavoen si Siasia, actualii antrenori, dar si Okocha, Oliseh, Kanu sau Mutiu Adepoju.
Sursa: Onlinesport.ro