Se lansează o nouă măsură în cadrul PNDR 2014-2020

Bani pentru infrastructură în mediul rural
Bani pentru infrastructură în mediul rural
Această nouă măsură va fi dedicată infrastructurii din mediul rural.


La începutul lunii viitoare va fi lansată în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, o nouă măsură. Aceasta va fi dedicată infrastructurii din mediul rural. Până în prezent au fost deschise 10 măsuri din noul PNDR cu finanţări de peste 900 de milioane de euro, iar la începutul lunii septembrie va fi lansată şi măsura dedicată infrastructurii din mediul rural.

Noul PNDR 2014-2020 destinat dezvoltării agriculturii cuprinde 14 măsuri de finanţare şi fonduri totale de 9,363 miliarde de euro, din care peste 8 miliarde de euro reprezintă fondurile europene, iar 1,347 miliarde de euro contribuţia naţională.

Măsură nouă

Submăsura 7.2 – Investiţii în infrastructură de bază are o alocare totală PNDR pentru 7 ani de 1,103 miliarde de euro, din care 935.505.962 euro din fonduri europene şi 167.730.716 euro de la bugetul de stat.

Măsurile care efectiv mai trebuie deschise pe noul program sunt cele de agromediu, care însa se deschid în mod automat, infrastructura în mediul rural, partea de cooperare şi cea de silvo-mediu.

Potenţialii beneficiari ai fondurilor europene au fost informaţi în cadrul întâlnirilor din teritoriu despre simplificările aduse noului program, despre sistemul online şi în mod continuu de depunere de proiecte, despre partea de achiziţii cu beneficii şi simplificări atât pentru sectorul public cât şi pentru cel privat, precum şi despre avize, care nu mai sunt necesare la depunerea proiectului ci doar la momentul în care semnează contractul de finanţare.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !