Se largesc strazile si trotuarele si se face perdea verde in Ronat

De A.S.
Se largesc strazile si trotuarele si se face perdea verde in Ronat
Una dintre priorităţile actualului primar al Timişoarei, Nicolae Robu, este desfiinţarea fâşiilor de pământ dintre carosabil şi trotuare, edilul considerând că aceste aşa-numite spaţii verzi reprezintă principala sursa de praf şi noroi din oraş. Aceste fâşii vor ”dispărea” prin lărgirea carosabilului sau a trotuarelor, după caz, spune Robu. În compensaţie, se vor crea alte spaţii verzi în oraş şi chiar o perdea forestieră în zona Ronaţ.

„Principala sursă de praf şi de noroi în Timişoara e reprezentată de aceste fâşii dintre carosabil şi trotuare, fâşii care nu reprezintă spaţii verde chiar dacă cineva le prezinţă aşa. În mod inevitabil maşinile urcă peste ele şi le transformă în zone de pământ cu puţină iarbă sau buruieni peste ele din care ajunge noroiul pe carosabil când plouă şi sunt surse de praf când nu plouă.

Vom desfiinţa aceste fâşii, dar va trebui să creăm întâi spaţii verzi în suprafaţă mai mare decât sunt aceste fâşii. În unele locuri acest lucru se va face prin extinderea carosabilului spre trotuar, în altele prin lărgirea trotuarelor. Prin această măsură se va crea spaţiu şi pentru amenajarea de piste pentru biciclişti”, a explicat Robu.

Pentru amenajarea de noi spaţii verzi, mai mulţi consilieri locali au iniţiat un proiect de hotărâre prin care se intenţionează trecerea mai multor terenuri de la RATT şi Colterm în administrarea Direcţiei de Mediu a Primăriei Timişoara.

„Există un număr de terenuri în patrimoniul municipalităţii care sunt într-o stare foarte proastă şi nu au o utilitate în funcţionarea diverselor servicii, unităţi şi chiar regii aflate în subordinea primăriei şi am hotărât, sau mai bine zis vom hotărî vineri, în consiliul local, ca aceste terenuri să treacă la direcţia de mediu şi să fie amenajate ca spaţii verzi”, a adăugat primarul.

Proiectul de hotărâre privind preluarea de către Direcţia de Mediu a acestor suprafeţe de teren şi transformarea lor în zone verzi va intra pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare de consiliu local de vineri.

Este vorba de mai multe spaţii disponibile de la Colterm şi RATT, din zona Stadionului „Dan Păltinişanu, din Ronaţ şi Ion Ionescu de la Brad, „care vor fi identificate de Directia Patrimoniu care va face demersurile necesare în vederea trecerii acestora la Direcţia de Mediu pentru ca spaţiile verzi afectate de investiţiile municipalităţii să poată fi compensate cu cele preluate prin aceasta operaţiune, uşurând astfel obţinerea autorizaţiilor de mediu”, potrivit proiectului de hotărâre.

Iniţiatorii acestui proiect susţin că în zona Ronaţ există un excedent de teren, aproximativ 300 de hectare, urmând ca pe o suprafaţă de 50 de hectare să se planteze perdele verzi de protecţie.

„Proiectul de hotărâre privind preluarea de către Direcţia de Mediu a unor suprafeţe de teren şi transformarea acestora în zone verzi se impune datorită unei nevoi de sistematizare a unor zone din municipiu. Acest demers mai vizează şi creşterea procentului de spaţii verzi din Timişoara, care se află la ora actuală sub media impusă de normativele europene”, se arată în expunerea de motive care însoţeşte proiectul de hotărâre.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !