Se modernizeaza Hala de legume – fructe din Piata Cetate Oradea

De Dan Birta
1Comentariu
Hala de legume-fructe va fi modernizată
Hala de legume-fructe va fi modernizată
Hala de legume – fructe de la Piaţa Cetate va fi reabilitată, valoarea lucrărilor fiind de circa 205 mii de lei plus TVA.

Hala de legume – fructe de la Piaţa Cetate îşi va schimba înfăţişarea. În câteva luni, aceasta va fi modernizată şi reabilitată. Potrivit informaţiilor primite de la Florin Alexandru, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Domeniului Public (ADP) SA, în 29.05.2012a avut loc o licitaţie prin procedură de cerere de oferte pentru atribuirea lucrărilor de modernizare a halei. S-au prezentat patru firme: Silex Exim, CIAC SA, Conpila SRL şi Edil Coneco. „A câştigat oferta firmei SC Silex Exim SRL cu oferta de 205.853,99 de lei plus TVA”, ne-a informat Florin Alexandru.

Potrivit caietului de sarcini, scopul lucrărilor este asigurarea condiţiilor necesare pentru comercializarea legumelor, fructelor şi a altor produse agroalimentare.

Lucrări la hala de legume – fructe la Piata Cetate

„Prin lucrările de reparaţii se va păstra destinaţia actuală şi se propune o nouă refuncţionalizare a spaţiilor din interior. Pe părţile laterale se vor construi module, iar în mijloc se vor păstra rândurile de mese”, a specificat reprezentantul ADP.

Firma care a câştigat licitaţia va înlocui pardoseala cu una de ciment elicopterizat pe o suprafaţă de circa 1.600 de metri pătraţi. Se va înlocui tâmplăria metalică de la intrare cu una din lemn. Se vor zugrăvi pereţii. Reţeaua de alimentare cu energie electrică va fi înlocuită. La fel şi reţeaua de alimentare cu apă şi reţeaua de canalizare.

„Termenul de execuţie a lucrării este de două luni din momentul predării amplasamentului. Lucrările se vor executa pe sectoare, astfel încât o parte din hală să poată funcţiona şi pe perioada lor”, a precizat Florin Alexandru.

Tentative de modernizare a Halei au existat încă de pe vremea lui Ioan Hirţe, în 2008. Un proiect similar a avut şi Romulus Cosma, fostul şef al pieţelor, dar acesta se baza pe fonduri provenite de la investitori.

Se pare că proiectul în desfăşurare este singurul viabil, având în vedere că s-a finalizat licitaţia.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor