Se modernizează Piaţa Rogerius

11Comentarii
Romulus Cosma, directorul RAPAS
Romulus Cosma, directorul RAPAS
Bazarul şi sectorul legume – fructe din Piaţa Rogerius vor fi acoperite cu o copertină unică.

RAPAS are în program să modernizeze Piaţa Rogerius în acest an, aceasta fiind una dintre cele mai mari investiţii ale regiei în 2010. „Aveam în plan două opţiuni: să modernizăm Piaţa Rogerius sau Piaţa Cetate. Având în vedere că pentru Piaţa Cetate există un proiect de modernizare cu parcare subterană şi hală pe trei nivele, care a fost stopat din cauza crizei, ne-am îndreptat atenţia spre Piaţa Rogerius”, a declarat Romulus Cosma, directorul RAPAS.

Investiţii

Modernizarea Pieţei Rogerius presupune acoperirea unitară a întregii pieţe cu o copertină, atât partea de bazar cât şi partea de legume-fructe. În plus se vor construi chioşcuri în locul halei de lactate, dar şi chioşcuri pentru desfacerea produselor din carne, la nivel european. „Actuala hală de lactate nu corespunde normelor europene. Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor ne-a atras atenţia de nenenumărate ori asupra condiţiilor de acolo. Este mai igienic să construim chioşcuri standard care să corespundă normelor europene, pe care le vom închiria. La fel vom face şi pentru măcelării”, a subliniat directorul RAPAS.

Potrivit preţurilor practicate în prezent pe piaţă, acoperirea pieţei ar costa 200 de euro/mp. La o suprafaţă de 6.000 de metri pătraţi cât are bazarul, sectorul de legume fructe şi hala de lactate, totul ar costa cam 1,2 milioane de euro. Aici nu intră mobilierul. „Avem promisiuni că vom primi aceşti bani de la buget”, a precizat Romulus Cosma.

Pe de altă parte, Primăria intenţionează să vândă cât mai repede Piaţa Ioşia, care nu aduce nici un profit. Consiliul Local şi-a dat avizul de principiu pentru vânzarea pieţei într-o şedinţă de anul trecut. Plus Discount şi Billa şi-au exprimat intenţia de a cumpăra piaţa. Billa se pare că a renunţat, optând pentru deschiderea unui supermarket în Oradea Plaza, lângă Piaţa Cetate.

Reprezentanţii RAPAS spuneau anul trecut că Piaţa Ioşia nu va fi desfiinţată complet. Va fi redusă la o suprafaţă mai mică în zona în care se sacrificau miei de Paşti.

D.B.11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor