Se-mpart spitalele pe categorii

3Comentarii
Se-mpart spitalele pe categorii
De la sfârşitul lunii octombrie se doreşte împărţirea spitalelor în cinci categorii, funcţie de comptenţe.

Dacă se va aproba proiectul aflat acum în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătăţii, de la sfârşitul lunii octombrie, spitalele româneşti vor fi clasificate în funcţie de competenţe. Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila a anunţat că au fost stabilite criteriile de competenţă: „Astăzi avem mai multe criterii după care clasificăm un spital, iar competenţele în cele mai multe cazuri se întrepătrund. Noul sistem de clasificare ajută la stabilirea unor proceduri clare de direcţionare a pacienţilor în sistem, posibilitatea realizării unei strategii de dezvolare  a spitalelor în ceea ce priveşte dotările cu echipamente, dar şi de finanţare a acestor unităţi”.

În categoria I vor intra spitalele cu cel mai înalt nivel de competenţă (cu 500 – 1500 paturi, cu furnizarea tuturor serviciilor medicale, inclusiv a celor cu grad de complexitate foarte inalt), în categoria a II-a vor fi incluse spitalele cu nivel înalt de competenţă (400 – 1200 de paturi, sunt şi ele baze clinice pentru activitatea de învăţământ, oferă servicii şi judeţelor limitrofe etc).

În categoria a III-a ar intra spitalele de nivel mediu, cu 300 – 1000 paturi, care deservesc cetăţenii din aria teritorială şi doar prin excepţie şi din judeţele limitrofe, în categoria a patra ar intra spitalele cu nivel bazal de competenţă (100 – 400 paturi, care deserveşte populaţia pe o rază de 70 km), iar spitalele din categoria a V-a ar avea nivel de competenţă limitat şi a urma să ofere servicii medicale pentru îngrijirea bolnavilor cronici, servicii medicale într-o singură specialitate  (TBC, boli infecţioase, psihiatrie, de recuperare şi altele, dupa caz);

După structura actuală, niciun spital din Bihor nu ar fi de nivel foarte înalt şi doar Judeţeanul şi Curteanu ar putea fi numite de nivel înalt.

O.Ş.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor