Se munceste la negru si la pensiunile montane

Se munceste la negru si la pensiunile montane
Zece persoane munceau fără forme legale la opt angajatori din domeniul turismului.

În statiunile turistice montane, munca fără forme legale de angajare este o practică des întâlnită. Mai ales în perioada cu mare aglomeraţie, cum a fost cea a sărbătorilor de iarnă. ITMBihor a desfăşurat în perioada 10.12.2010 – 22.01.2011 o campanie naţională privind verificarea reglementărilor legale în unităţile din staţiunile montane.

„Pe linia relaţiilor de muncă au fost controlaţi 22 de angajatori. La opt dintre aceştia au fost depistate zece persoane care munceau fără forme legale de angajare”, ne-a informat Simona Iancu, inspector-şef adjunct la ITM Bihor. Au fost aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 38.000 de lei, dintre care opt sancţiuni – în valoare de 33.000 de lei – pentru munca fără forme legale.

Deficienţe

„De asemenea, au fost constatate 136 deficienţe, dispunându-se tot atâtea măsuri pentru remedierea lor”, a precizat Simona Iancu. Dintre deficienţele constatate amintim: Neîntocmirea corespunzătoare a foilor colective de prezenţă, nerespectarea prevederilor legale privind repausul săptămânal şi munca suplimentară, neîntocmirea fişei postului, neîntocmirea regulamentului intern, neplanificarea concediilor de odihnă, netransmiterea REVISAL, neachitarea drepturilor salariale, nerespectare prevederilor cu privire la munca prestată în zilele de sărbători legale şi nerespectarea prevederilor cu privire la munca de noapte.

D.B.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !