Se mută cea mai căutată stație de taxi din centrul Timișoarei. Robu, prietenul taximetriștilor

De Roxana Deaconescu
Se mută cea mai căutată stație de taxi din centrul Timișoarei. Robu, prietenul taximetriștilor
© Tion: Se mută cea mai căutată stație de taxi din centrul Timișoarei
Lucrările din centrul Timișoarei vin cu modificări în trafic, iar unii dintre cei mai afectați vor fi cei care erau obișnuiți să ia un taxi din fața Continental, pentru că primăria a decis să mute stația. Nu se știe încă unde. În locul ei va apărea o stație de autobuz, a anunțat primarul Nicolae Robu, care se declară un adevărat prieten al taximetriștilor.

Vă reamintim, mai multe străzi și piețe din zona centrală a Timișoarei au fost restricționate pentru șoferi, până în septembrie. În perioada 15 iulie – 9 septembrie se lucrează pentru lărgirea carosabilului pe următoarele străzi: Martin Luther, Hector, Bd. I.C. Brătianu, Michelangelo, str. 20 Decembrie 1989, Bd. C.D. Loga, Bd. Revoluției, Bd. Regele Ferdinand, Bd. Regele Carol I și în piețele Iancu Huniade și I.C. Brătianu.

Edilul-șef a anunțat că la toamnă se va circula mult mai bine în zona centrală, iar cea mai căutată stație de taxi din zona centrală va fi mutată, dar nu se știe exact unde, pentru că specialiștii în trafic din PMT încă nu au găsit un loc potrivit. În locul ei va fi amenajată, potrivit edilului, o stație de autobuz.

„Se lucrează la lărgirea unor străzi extrem extrem de importante pentru trafic. E vorba despre Bd. Michelangelo, de la Parcul Copiilor înspre Banca Națională, până la intersecția cu Brătianu și până la Bastion, pe str. Hector. Pe tot acest lanț de străzi, Michelangelo, Brătianu, Hector vom avea trei benzi de circulație. Până la liniile de tramvai venind dinspre sudul orașului vom avea trei benzi pe fiecare sens, iar de la liniile de tramvai până la bastion vor fi trei benzi. Pe Martin Luther la fel, vom avea modificări de gestiune mai largă și marcaj a spațiilor. Nu va mai fi acea stație de taxi acolo unde este în față la Continental, ci acolo se va amenaja stația de autobuz. Nu știu exact unde va fi stația de taxi, dar va rămâne în zona centrală. Vrem să sprijinim activitatea de taxi, pentru că ea vine complementar ofertei de transport public”, a declarat Robu.

Potrivit primarului, toate lucrările se răsfrâng pozitiv și asupra activității de taximetrie. Edilul susține că el stă foarte mult de vorbă cu taximetriștii, pentru că ei știu cel mai bine orașul.

„Toate aceste lărgiri și intervenții multiple se răsfrâng pozitiv și asupra activității de taximetrie și mie îmi place să-i consult pe taximetriști, pentru că ei cunosc cel mai bine cum se circulă în oraș. Ei mi-au spus că apreciază aceste schimbări și le este mult mai ușor cu ele. Întotdeauna e loc de mai bine și întotdeauna ei vin cu sugestii. Am și amenajat în acești ani mai multe stații taxi și am luat și alte măsuri la sugestia taximetriștilor. Dar toate intervențiile ajută. După toate aceste amenajări de la Punctele Cardinale și din zona centrală va fi mult mai bine, și aspectul, am mai spus. Eu cred că oricine recunoaște dacă te duci pe Cluj, pe Martirilor, e spectacol, demn de un oraș modern”, a conchis Nicolae Robu.

Zilele trecute, edilul-șef spunea că aceste lucrări vor da imaginea unui oraș cu artere largi, cu multe benzi, care se potrivește unui oraș de câmpie cum este Timișoara.

Detalii, AICI!

Articole pe aceeași temă:

Robu, despre lucrările la străzi din centru: Se va da imaginea de oraș cu artere largi, cu multe benzi, care se potrivește unui oraș de câmpie0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !