Se naşte o stea

5Comentarii
Se naşte o stea
ORADEA – La 18 ani, orădeanca Balogh Brigitta îşi încearcă şansa de a deveni vedetă cântând, pe 10 noiembrie la „Se naşte o stea”, emisiunea de pe canalul maghiar RTL Klub.

„O astfel de rampă de lansare nu mai găsesc eu degrabă, mai ales în Oradea”, crede eleva Liceului Mihai Viteazul.

Pasionată de muzică de mică, Brigitta spune că înscrierea în competiţia din ţara vecină a fost o acţiune de vacanţă. „Am văzut reclama şi, cum eram în vacanţa de vară, mi-a fost foarte simplu să mă duc să mă înscriu, pentru că sora mea locuieşti în Budapesta şi am putut sta la ea”, îşi aminteşte orădeanca.

Prima preselecţie, din iulie, a aliniat peste 4.000 de numele de spectacol. „Se pot înscrie orice fel de „numere” de spectacol, nu numai cântăreţi. Au fost şi numere de actorie, de magie sau dans. Mie mi-au spus să pregătesc trei piese, dar din cauză că eram atât de mulţi, m-au lăsat să cânt doar jumătate de piesă”, povesteşte Brigitta, pregătită de mică cu prefesoara Meda Horjan.

Bjork

Orădeanca a prezentat la Budapesta o piesă deloc comercială. „Am vrut ceva mai deosebit. Am ales „It’s all so quiet” de la Bjork, care e chiar interasantă. Am ştiut că dacă prind publicul cu asta, atunci chiar e ceva. Pe lângă cântec, are şi mişcare scenică, şi o parte vorbită. E un act puţin mai complex”, crede tânăra. Piesa a trecut-o în cea de-a doua selecţie cu laude din partea juriului. „Am fost mai mulţi din România şi din alte zone din afara Ungariei unde se vorbeste maghiara dar singura din afara ţării care a rămas în concurs sunt eu”, spune tânăra.

Prezenţa unei orădence în showul Se naşte o stea a adus o echipă de la RTL Klub la Oradea, relatează cântăreaţa: „Au venit la şcoală să vadă unde învăţ şi au vorbit cu colegii mei. Au fost foarte drăguţi şi le mulţumesc. Au spus că mă vor susţine pe 10 noiembrie”.

Pink

Trecută de a cea de-a doua preselecţie, Balogh Brigitta este programată să cânte în spectacolul de pe RTL Klub pe 10 noiembrie, de la ora 21.00. Pentru acest număr, mult mai serios decât precedentele, orădeanca spune că a pregătit un mic spectacol, cu dans, muzică şi costume speciale, create de cel mai renumit designer de modă din Ungaria, Narai Tamas.

În ciuda opţiunii sale pentru concurs, Brigitta spune că nu este chiar o fană a islandezei Bjork. „Îmi place Pink, din cauza ei mi-am tăiat părul de două ori”, mărturiseşte orădeanca, mai în glumă mai în serios. „Îmi place şi Gwen Stefani, dar o prefer din vremea când cânta cu No Doubt”.

Cristina Ghilea

5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor