Se numără brazii pentru sărbători

Se numără brazii pentru sărbători
DEVA – Doar 2.500 de brazi de Crăciun va vinde Direcţia Silvică Deva prin ocoalele silvice din judeţ de sărbătorile din acest an.

Numărul este semnificativ scăzut faţă de ceea ce au tăiat pădurarii anul trecut, pentru că în acest an s-au retrocedat proprietarilor mari suprafeţe împădurite şi au scăzut corespunzător pădurile aflate în administrarea Direcţiei Silvice.
Tăierea brazilor va începe peste două săptămâni. „Noi acum acoperim doar o parte mică din piaţă, nu mai suntem principalul furnizor de brazi pentru sărbători”, spune Radu Apolzan, şeful biroului de Producţie din cadrul Direcţiei Silvice.
Pe lângă cei 2.500 de brazi oferiţi de Direcţia Silvică, cele circa 150.000 de familii de hunedoreni vor putea alege brazi provenind de pe proprietăţile private, la preţuri mai mari, brazi plantaţi în ghivece, sau pomi de Crăciun artificiali.

Preţul brazilor oferiţi de Direcţia Silvică variază între 11 şi 30 de lei, funcţie de specie şi înălţime. La aceste preţuri se adaugă costul mărcii, care nu a fost stabilit încă de către Trezorerie. Nemarcaţi, brazii nu pot fi transportaţi. .
Brazii cu înălţime mai mare de 3 m se consideră comandă specială şi vor costa mai mult.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase