Se opun super-intersecţiei din Centrul Civic

36Comentarii
Se opun super-intersecţiei din Centrul Civic
Principalul partid de Opoziţie din Bihor face subiect inclusiv din proiectul de fluidizare a traficului din Centrul Civic.

Împrumutând o expresie uzitată în sport, putem spune că, mai nou, Opoziţia portocalie îi face marcaj strâns Executivului Primăriei Oradea. Prin diverse canale şi pe o paletă din ce în ce mai largă de problematici.

Deunăzi, Mircea Matei, veritabil purtător de cuvânt al PDL Bihor, critica la sânge inclusiv proiectul rearanjării traficului în Centrul Civic orădean. Viceprimarul Gheorghe Carp prezenta recent noua soluţie găsită pentru fluidizarea traficului din zonă, vorbind despre o intersecţie în formă elipsoidală, ce ar urma să fie „tăiată” în diagonală de liniile de tramvai, pe relaţia Parc 1 Decembrie – Podul Dacia şi retur. Intersecţia e prevăzută cu trei benzi de circulaţie, aspect care l-a făcut pe Carp să spună că vom avea o intersecţie „turbo”. Practic, va semăna cu un sens giratoriu, însă se intercalează şi liniile de tramvai, plus că vor fi două semaforizări. Cel puţin aşa se preconizează la ora actuală. Valoarea estimată a proiectului e preconizată la 7,7 milioane de lei noi!

Au găsit hibe

Dincolo de faptul că nu consideră oportun un asemenea proiect, pe care îl consideră prea costisitor pentru situaţia economică de azi, PDL – principalul partid de Opoziţie din Legislativul local – critică şi felul în care Executivul înţelege să parcurgă paşii până la demararea efectivă a lucrărilor.

„Nu s-au aprobat documentaţiile tehnico-economice pentru respectivele investiţii, elementele esenţiale ale documentaţiilor nefiind însuşite şi aprobate de Legislativul local”, reliefează pedeliştii.

Pe cale de consecinţă, se solicită „revocarea hotărârilor şi supunerea spre aprobarea ulterioară a întregii documentaţii tehnico-economice, în structura impusă de prevederile HGR 28/2008, pentru fiecare obiectiv de investiţie în parte”. „În caz contrar, vom sesiza Instituţia Prefectului pentru corectarea acestei ilegalităţi”, a declarat Matei.

Calin Corpas

O nouă super-intersecţie în Oradea

Intersecţia din Centru Civic în cifre

Centrul Civic Oradea va avea un nou „look”36Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor