Se pot consulta listele electorale

Se pot consulta listele electorale
Conform prevederilor legale în domeniu, „listele electorale se întocmesc şi se pun la dispoziţia alegătorilor spre consultare până cel târziu cu 45 de zile înaintea zilei alegerilor; alegătorii au dreptul să verifice înscrierea în listele electorale.

Întâmpinările împotriva omisiunilor, a înscrierilor greşite şi a oricăror erori din liste se fac la primarul localităţii, acesta fiind obligat să se pronunţe, prin dispoziţie, în cel mult trei zile de la înregistrare; Contestaţiile împotriva dispoziţiilor date se depun în termen de cinci zile de la comunicare şi se soluţionează, în cel mult trei zile de la înregistrare, de către judecătoria în a cărei rază teritorială domiciliază alegătorul”.

În acest context, Primăria informează cetăţenii cu drept de vot, care domiciliază în municipiul Oradea, despre dreptul legal de a verifica înscrierile făcute în listele electorale permanente, în scopul identificării posibilelor omisiuni, erori sau înscrieri greşite.

În acest sens, orădenii interesaţi se pot prezenta la sediul SPCLEP Oradea – Biroul de Evidenţă a Persoanelor, din Strada Republicii nr. 24, unde vor putea verifica aceste liste electorale permanente cu privire la persoana proprie. Programul de lucru al instituţiei este zilnic, de luni până vineri, între orele 08:00 şi 15:30.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !