Se pot cumpăra locuinţele ANL

4Comentarii
Se pot cumpăra locuinţele ANL
DEVA – Consiliul Local Deva a întocmit şi aprobat un raport privind necesitatea şi oportunitatea utilizării fondului de rulment şi a depozitelor speciale pentru locuinţe. La acest fond, Consiliul devean prevede includerea sumelor ce provin şi din vânzarea locuinţelor de tip ANL.

În acest sens s-a specificat că, începând din acest an, în Deva, tinerii îşi vor putea achiziţiona locuinţele ANL pe care le deţin în prezent, ca şi chiriaşi. Locuinţele pentru tineri, destinate închirierii, dar nu în mod exclusiv tinerilor din învăţământ sau sănătate, se pot vinde titularilor contractelor de închiriere, numai la solicitarea acestora, după expirarea perioadei contractuale de cinci ani, fără restricţii privind vârsta solicitantului. Pentru vânzarea lor, trebuie respectate mai multe condiţii obligatorii între care se menţionează că preţul locuinţei se achită integral la data încheierii contractului de vânzare – cumpărare, din sursele proprii ale beneficiarului.

 

Valoarea locuinţei, în Deva, se stabileşte de Consiliul Local Deva sau de agenţii economici în ale căror evidenţe se află imobilele respective. Locuinţele nu pot fi înstrăinate de proprietari pe o perioadă de cinci ani de la data cumpărării. Vânzarea acestor locuinţe va permite dezvoltarea în continuare a programului ANL întrucât sumele obţinute vor fi utilizate pentru finanţarea altor locuinţe pentru tineri, destinate închirierii. Serviciul Public Local de Asistenţă Socială Deva estimează, şi în urma acestor vânzări, încasări în valoare de 5.000 mii lei în decursul anului 2008.

Sanda Bocaniciu4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor