Se pot depune cereri de plată pentru motorină

Se pot depune cereri de plată pentru motorină
Producătorii agricoli care au obţinut acordul prealabil pentru 2014 pot depune cererile de plată a ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură, până la finele lunii următoare trimestrului pentru care se solicită rambursarea.

Acestea trebuie să fie însoţite de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate aferente trimestrului respectiv, precum şi de documentele fiscale de vânzare emise de furnizori pe numele beneficiarilor.

Cererile de plată a ajutorului pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate aferente trimestrului II al anului 2014 se depun în perioada 1-31 iulie 2014, la Centrul APIA judeţean.

Beneficiarii schemei de ajutor de stat sunt persoanele juridice şi persoanele fizice care se angajează să se autorizeze ca persoane fizice autorizate sau întreprinderi individuale conform Ordonanţei de Urgenţă nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate şi întreprinderile individuale.

Beneficiari

Pentru a beneficia de ajutor aceştia trebuie să fie înscrişi în Registrul unic de identificare (RUI) al APIA (să deţină ID fermier), să fie înscrişi în evidenţele Agenţiei cu suprafeţele de teren pe care le exploatează sau în Registrul plantaţiilor viticole, să fie înregistraţi în Registrul naţional al exploataţiilor (RNE) al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare pentru Siguranţa Alimentelor. De asemenea, suprafeţele de teren pe care le exploatează trebuie să fie de minimum 1 hectar inclusiv, iar suprafaţa parcelei agricole să fie de cel puţin 0,3 hectare, cu excepţia suprafeţelor aferente legumelor cultivate în spaţii protejate. În cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole, arbuştilor fructiferi, suprafaţa minimă a parcelei trebuie să fie de cel puţin 0,1 hectare.

Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă (stabilită la 21,00 euro/1000 de litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură.

„Beneficiarii au obligaţia să utilizeze cantităţile de motorină achiziţionate cu acciza redusă strict în scopul destinat conform prevederilor legale. De asemenea, au obligaţia să notifice în scris, în termen de 10 zile lucrătoare, orice modificare a structurii de culturi (în cazul în care cantitatea de motorină per hectar este diferenţiată) şi a suprafeţei totale, modificarea efectivului de animale/pasări/familii de albine/viermi de mătase sau a cantităţii de apă ori cazurile excepţionale apărute ca urmare a efectelor unor circumstanţe naturale pentru care s-a solicitat determinarea şi acordarea ajutorului de stat”, a precizat Florian Pavel, directorul APIA Bihor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !