Se pot depune dosarele pentru locuinţe ANL

1Comentariu
Se pot depune dosarele pentru locuinţe ANL
Având în vedere Hotărârea Consiliului Local nr. 763 din 20.10.2016, în perioada 01.11.2016 – 30.12.2016 se depun la Centrul de Relaţii cu Publicul (Piramidă) din cadrul Primăriei Oradea dosarele pentru obţinerea unei locuinţe pentru tineri, construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe – sesiunea 2016.

Dosarul pentru obţinerea unei locuinţe pentru tineri, construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe, trebuie să cuprindă documentele prevăzute în anexa 1 din HCL nr. 763 din 20.10.2016.

Dosarele incomplete sau/şi cele depuse după termen vor fi respinse. Solicitanţii care au avut dosare depuse în anii anteriori şi nu au primit repartiţie au acum posibilitatea depunerii unui dosar în sesiunea 2016. Dosarele depuse în anii anteriori nu se iau în considerare. Pentru stabilirea ordinii de prioritate în soluţionarea cererilor de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, în municipiul Oradea, dosarele vor fi analizate de Comisia socială de analiză a solicitărilor de locuinţe sociale şi de locuinţe pentru tineri construite din fondurile ANL, aflate în administrarea Direcţiei Patrimoniu lmobiliar, cu respectarea criteriilor de acces şi criteriilor de ierarhizare prin punctaj, criterii aprobate prin HCL nr.763 din 20.10.2016.

Unul dintre cele mai importante criterii ţine de vârsta solicitantului – acesta trebuie să fie de până la 35 de ani la data depunerii cererii şi poate primi repartiţie în cel mult 36 luni de la împlinirea acestei vârste. De asemenea, titularul cererii de locuinţă şi ceilalţi membrii ai familiei acestuia – soţ/soţie, copii sau alte persoane aflate în întreţinerea acestuia, trebuie să nu fi deţinut o altă locuinţă în proprietate sau să nu efie beneficiarul unei alte locuinţe cu chirie de la stat sau de la unitatea administrativ – teritorială în care îşi desfăşoară activitatea. Titularul cererii trebuie să îşi desfăşoare activitatea în Oradea sau într-o localitate din Zona Metropolitană.

Documente necesare

Dosarul pentru locuinţa ANL trebuie să conţină:

1. Cerere tip – se obţine în Piramida din Primărie
2. Copii după actele de identitate, certificate de naștere a solicitantului și al membrilor familiei sale
3. Copie după certificatul de căsătorie
4. Adeverință cu venitul brut realizat de solicitant cât și de membrii familiei acestuia încadrați în muncă, eliberată în luna depunerii solicitării, pentru ultimele 12 luni;
5. Copie după actele de studii;
6. Documente din care să rezulte suprafața locuibilă deținută în prezent – cu chirie/ tolerat în spatiu;
7. Certificat medical cu boala de care suferă solicitantul sau copilul minor aflat în întreținerea acestuia, dacă necesită însoțitor sau o cameră în plus, conform condițiilor stabilite prin O.U.G. nr. 40/1999 și avizat de organele medicale competente;
8. Sentință/certificat de divorț (definitivă și irevocabilă), dacă e cazul;
9. Declarație notarială pe proprie răspundere cu următorul conținut: Solicitantul și membrii familiei sale:* nu dețin/nu am deținut în proprietate sau coproprietate o locuință în municipiul Oradea / * nu sunt beneficiarul unei alte locuințe cu chirie, proprietate de stat, proprietate a unității administrativ – teritoriale sau a unității în care iși desfășoară activitatea, în municipiul Oradea / * nu realizează alte venituri decât cele pentru care a prezentat acte doveditoare la dosar.
10. Alte documente considerate ca fiind necesare pentru încadrarea în vederea susținerii cererii.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor