Se pot solicita bani pentru împădurire până pe data de 17

De Simona Drimbău
Se pot solicita bani pentru împădurire până pe data de 17
Termenul pentru depunerea cererilor de sprijin pentru accesarea Schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite” s-a prelungit până la data de 17 noiembrie 2017.

Banii se acordă pentru înființarea efectivă a plantaţiilor forestiere, care acoperă şi costurile de elaborare a proiectului tehnic de împădurire, întreţinerea şi îngrijirea plantaţiei forestiere, precum şi pentru compensarea pierderilor de venit agricol ca urmare a împăduririi, pe o perioadă de 12 ani.

Împădurirea terenurilor degradate, posibilă prin acest program, are rolul de a proteja culturile fermierilor și comunitățile din zonele rurale de efectele fenomenelor meteo extreme.

Programul este aferent Măsurii 8 „Investiții în dezvoltarea zonelor împădurite și îmbunătățirea viabilității pădurilor”, Submăsura 8.1 „Împăduriri și crearea de suprafețe împădurite” din cadrul PNDR 2014–2020.

Aloarea maximă a sprijinului public pentru un proiect acordat în baza schemei de ajutor de stat, care înglobează toate costurile standard aferente Primei 1, respectiv Primei 1 și Primei 2, după caz, plătite pe durata de aplicare a contractului de finanţare, este de 7.000.000 euro.

Înainte de depunerea cererii de sprijin, solicitantul sprijinului trebuie să parcurgă etapele de identificare a suprafeţelor care urmează a fi împădurite în IPA Online, de elaborare a proiectului tehnic de împădurire și de obţinere a avizului pentru proiectul tehnic de împădurire de la Garda Forestieră.

Cererile de sprijin se depun la Centrele Judeţene APIA însoţite de documentele specificate în Ghidul solicitantului, iar selecţia acestora se va efectua conform prevederilor Regulamentului de organizare și funcţionare al procesului de selecţie și al procesului de verificare a contestaţiilor aprobat prin Ordinul Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nr.362/2016 și publicat pe site-ul APIA.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !