Se pregătesc de examene

Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Bihor a desemnat centrele de testare si evaluare pentru examenele care bat la usa. Pentru examenul de bacalaureat au fost alese 21 de unitati scolare, din care 18 vor fi centre de examen.

Liceul Teologic Baptist „Emanuel”, Liceul Greco-Catolic si Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” vor fi centre de evaluare. De asemenea, s-au constituit trei subcomisii, la Liceul din Vadu Crisului, Grupul Scolar „Ioan Ciordas” din Beius si Grupul Scolar Agricol din Valea lui Mihai. Centre pentru testare


Numarul elevilor înscrisi în clasa a XII-a este de 6.250. Pe lânga acestia mai pot sustine examenul de bacalaureat si candidatii care au fost respinsi în anii anteriori sau din diverse motive nu s-au prezentat. „Exista posibilitatea prezentarii la examen si a celor care nu au obtinut nota necesara la una sau mai multe probe, ei putând sustine examenul numai la proba la care au fost respinsi”, a mentionat inspectorul scolar general Liliana Antonescu, care va fi si presedintele Comisiei de Bacalaureat. Prima proba a examenului va avea loc în 26-27 iunie la limba si literatura româna.


Pentru testarea nationala au fost constituite 29 de centre, din care zece în Oradea. Un centru de testare în mediul urban trebuie sa aiba cel putin 250 de elevi, iar în mediul rural 100. Centre de evaluare vor fi la colegiile tehnice „Traian Vuia” si „Mihai Viteazul”, respectiv la Colegiul National „Emanuil Gojdu”. Numarul elevilor înscrisi în clasa a VIII-a este 6.978, dar la testarea nationala aceasta cifra se va modifica în functie de numarul elevilor corigenti si repetenti.

Ioana Iuhas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !