Se pregăteşte a patra Şedintă comună de Guvern

Reactualizat la:
Se pregăteşte a patra Şedintă comună de Guvern
În această toamnă va avea loc a patra şedinţă comună a Guvernelor României şi al Republicii Ungare. Aceasta va fi găzduită de Ungaria, după cele organizate la Bucureşti, la 20 octombrie 2005, Budapesta la 16 noiembrie 2006 şi la Sibiu, la 14 noiembrie 2007.

Comisia pregătitoare a Şedinţei a fost constituită prin Decizia Primului nr. 152 (publicat în Monitorul Oficial nr. 586). Sunt reprezentaţi la nivel de secretar de stat Ministerele Afacerilor Externe, Internelor şi Reformei Administrative, Dezvoltării, Transporturilor, Cancelaria Primului Ministru, precum şi Secretariatul General al Guvernului, reprezentantul celui din urmă fiind şi coordonatorul comisiei.

 

“Şedinţele comune au deschis un nou capitol în relaţiile bilaterale”, consideră secretarul de stat Attila Cseke, cel care a coordonat şi în cei trei ani de până acum pregătirile şedinţelor comune. ” Am reuşit să luăm decizii cu impact imediat asupra vieţii de zi cu zi a cetăţenilor”. În urma primei Şedinţe comune a Guvernelor s-au deschis consulatele de la Jula/Gyula, respectiv Miercurea Ciuc, şi-a deschis porţile filiala din Seghedin/Szeged a Centrului Cultural Român de la Budapesta, precum şi filiala din Sfântu Gheorghe a Centrului Cultural Maghiar de la Bucureşti.
Totodată, secretarul de stat a atras atenţia că nu toate proiectele produc efecte imediate, astfel, în mai mulţi ani se va putea finaliza interconectarea reţelelor de gaze naturale între Arad şi Szeged, celor de înaltă tensiune printr-o linie electrică aeriană de 400 kV între Oradea şi Békéscsaba.


“ Nu trebuie să uităm că trecerea frontierei cu o singură oprire de la data de 1 ianuarie 2007 este la fel, o consecinţă a hotărârilor luate într-o şedinţă comună, şi tot în urma acestor Şedinţe comune s-a anunţat deschiderea pieţei muncii în Ungaria pentru muncitorii calificaţi din România” , a reamintit secretarul de stat.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !