Se preiau registrele de evidenţă

Se preiau registrele de evidenţă
ORADEA - Cu mai mult de o jumătate de lună înainte de prognoza iniţială, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bihor va prelua registrele de evidenţă a salariaţilor în format electronic.

„Aplicaţia de preluare a registrelor de evidenţă în format electronic va fi disponibilă începând cu data de 12.03.2007, atât la ghişeu cât şi online”, a declarat Liviu Lupea, inspector-şef ITM Bihor.

Registrele se pot transmite către ITM Bihor până la data de 31.03.2007, prin mai multe modalităţi.

 

Modalităţi

 

O primă modalitate este depunerea registrelor la sediul ITM Bihor, în format electronic, însoţit de o adresă de înaintare semnată de angajator. Formularul adresei de înaintare va fi afişat pe site-ul oficial al instituţiei la adresa http://itmbihor.keysys.ro. Registrele se mai pot depune prin completarea online a bazei de date existente pe portalul Inspecţiei Muncii (http://itmonline.inspectiamuncii.ro).

„Pentru obţinerea userului şi parolei necesare transmiterii online, angajatorii se vor prezenta la camera 209, Compartimentul Sistem Informaţional din cadrul ITM Bihor”, a precizat inspectorul-şef.

Lupea a adăugat că mai există o modalitate pentru transmiterea registrelor electronice, dar nu este prea optimist în folosirea acesteia de către angajatori. „Este vorba despre semnătura electronică.

Mi-e greu să cred că cei care nu folosesc sistemul online, gratuit, vor vrea să folosească această modalitate, care este mai costisitoare”, este de părere Liviu Lupea. Până în prezent, doar doi agenţi economici au folosit această metodă.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !