Se reabilitează strada Leonardo da Vinci

De Cristina Ghilea
5Comentarii
Se reabilitează strada Leonardo da Vinci
Lucrările încep săptămâna viitoare, pe primul dintre cele patru tronsoane în care e împărțită strada.

Drumuri Bihor SA va intra pe amplasament în 11 iunie, în contul programului multianual de întreținere, reparații străzi și trafic rutier. Între lucrările prinse în proiect figurează și repoziționarea trotuarelor în spatele parcărilor, pentru asigurarea siguranței pietonilor acolo unde spațiul permite, repararea trotuarelor existente și a celorlalte căi de acces.

Spațiile de parcare urmează să fie amenajate de-a lungul carosabilului, dimensiunea standard pentru un loc de parcare fiind de 2.5×5, cu o suprafață de 12,50mp.

Este prevăzută și reabilitarea carosabilului, prin refacerea zonelor deteriorate și în final așternerea unui covor asfaltic. Lucrarea presupune și asigurarea colectării și scurgerii apelor meteorice pe toată lungimea străzii.

În prealabil, viceprimarul Florin Birta s-a întâlnit cu rezidenții pentru a le prezenta proiectul.

„Lungimea totală a străzii Leonardo da Vinci, pe care se vor realiza lucrările de reabilitare, este de aproximativ 755 m. Termenul final pentru reabilitare este 1 noiembrie 2018, în funcție de conditiile meteo. Menționăm că lucrările vor fi realizate etapizat, astfel încât să fie asigurată în permanență circulația auto pe o bandă, fără închiderea traficului rutier pe parcursul derulării lucrărilor”, a declarat vicele.

Patru etape

Etapa I – tronsonul cuprins între girația cu strada Nojoridului – Atelierelor și strada Alexandru cel Bun, în lungime de cca. 182 m, având ca durată de execuție aproximativ o lună, cu începere din 11 iunie 2018.

Etapa II – tronsonul cuprins între strada Alexandru cel Bun și strada Jules Verne, în lungime de cca. 280 m, având ca durată de execuție aproximativ o lună și jumătate după finalizarea primei etape

Etapa III – tronsonul cuprins între strada Jules Verne și strada Liszt Ferenc

Etapa IV – tronsonul cuprins între strada Liszt Ferenc și strada Ciheiului.

Lungimea ultimelor două tronsoane este de cca. 293m, iar termenul de execuție este de aproximativ două luni după finalizarea celei de-a doua etape.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor