Se reduc iar paturi la spitale

2Comentarii
Se reduc iar paturi la spitale
Reducerea numărului de paturi începută anul trecut continuă.

Ministerul Sănătăţii anunţă că Guvernul a dat undă verde pentru reducere de paturi din spitale din nou, pentru perioada 2011 – 2013.

Ca Europa

Scopul declarat al Ministerului este ca după trei ani spitalele româneşti să ajungă la numărul de internări similar cu cel din statele europene – 5, 61 paturi la mia de locuitori. (media europeană).

Ministrul Cseke Attila aminteşte că România este în urmă cu cinci ani la reducerea de paturi în spitalele de stat şi private.

Dacă anul trecut s-au redus circa 9.000 de paturi în toată ţara, anul acesta, Ministerul vrea să „mai scoată” din spitale alte peste 5.000 (circa 110 de paturi în fiecare judeţ), reducând numărul paturilor la 129 524, faţă de 134 760 paturi în 2010 (media urmând a fi de 6,02 paturi la mia de locuitori).

Anul viitor, Ministerul are de gând să mai reducă încă aproape 4.000 de paturi, iar în 2013 – încă 2.500.

280 în Bihor

Anul trecut, în Bihor s-au redus 280 de paturi, a informat dr. Marius Pârcioagă, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Bihor. El a detaliat că această reducere se va vedea practic în contractele de furnizări servicii ce se vor semna curând cu Casa de Asigurări de Sănătate Bihor. Mai exact, se vor aloca mai puţini bani la spitale, în funcţie de numărul paturilor reduse anul trecut în fiecare unitate.

Cât despre reducerea de paturi ce se va efectua anul acesta, se va vedea practic anul viitor. Deocamdată, in 1 aprilie şi până 30 septembrie 2011, trebuie efectuată „detalierea pe judeţe a numărului de paturi aprobat pentru contractare cu casele de asigurări de sănătate, atât pentru segmentul spitalelor publice, cât şi private”.

O.Ş.

Taguri: , ,


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor