Se reduce birocraţia

Se reduce birocraţia
Fermierii vor putea accesa mai uşor fonduri europene. Acestora nu le mai sunt solicitate copii legalizate, iar cazierul judiciar este înlocuit de o declaraţie pe propria răspundere. Măsurile fac parte dintr-un act normativ publicat recent de Ministerul Fondurilor Europene (MFE).

Ordinul MFE nr. 1963/2016 privind aplicarea dispoziţiilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administraţiei publice centrale şi de modificare şi completare a unor acte normative, în cadrul MFE, a fost semnat recent. Documentul publicat pe site-ul MFE stabileşte măsuri de debirocratizare şi în relaţia dintre autorităţi şi persoanele care cer fonduri provenite de la Uniunea Europeană, în concordanţă cu măsurile deja aprobate pentru simplificarea relaţiei dintre contribuabili şi instituţii.

Astfel, MFE nu va mai solicita de acum copii legalizate, o astfel de cerinţă fiind eliminată. De altfel, asigurarea certificării conformităţii cu originalul a copiilor depuse revine strict funcţionarilor din cadrul Ministerului. Potrivit reprezentanţilor AFIR în ceea ce privește legalizarea copiilor documentelor depuse de către cei care solicită finanțare europeană la dosarul cererii de finanțare, la nivelul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) nu se mai solicită copia legalizată a documentelor depuse de beneficiari încă dinaintea apariției OUG 41/2016, așa cum reiese și din Ghidul Solicitantului pentru submăsurile de finanțare din cadrul PNDR 2014 – 2020 publicat pe pagina oficială de internet a AFIR (www.afir.info).

Această măsură face parte dintr-un pachet mai amplu de simplificări și modificări procedurale realizate de către AFIR pentru a veni în sprijinul solicitanților de fonduri europene nerambursabile, care încearcă în primul rând să mute povara birocratică a obținerii de avize și aprobări de la beneficiar la Agenție, prin solicitarea acestora direct de la insituțiile care le eliberează. De asemenea, cât privește aplicarea altor măsuri dispuse de OUG 41/2016 AFIR a făcut demersuri împreună cu Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) și Ministerul Agriculturii și Dezvoltarii Rurale (MADR) pentru aplicarea cerinței cu privire la solicitarea cazierului judiciar, demersuri care sunt în curs de finalizare.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !