Se reiau plăţile prin programul Sapard

Se reiau plăţile prin programul Sapard
ORADEA – Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a finalizat implementarea planului de acţiune pentru remedierea deficienţelor semnalate în cadrul programului Sapard. Acesta trebuie realizat în conformitate cu observaţiile şi recomandările Comisiei Europene.

„Raportul privind implementarea planului de acţiune a fost trimis la începutul acestei săptămâni către Fondul Naţional din cadrul Ministerului Finanţelor Publice”, a precizat Florian Vesa directorul Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit.

 

Reverificare

 

În conformitate cu recomandările Comisiei Europene, a fost realizată o analiză de risc a proiectelor Sapard, reverificându-se totodată şi proiectele cuprinse în eşantioanele de verificare. De asemenea, APDRP  a luat toate măsurile necesare pentru ca verificările pe teren să fie făcute în timp util şi pe baza standardelor cerute. Au fost realizate liste suplimentare de verificare pe teren care includ elemente specifice pentru diferitele tipuri de investiţii. În acelaşi timp, personalul Direcţiei de Audit Intern din cadrul APDRP a fost redimensionat astfel încât să poată permite mai multe controale ad-hoc. Conform deciziei autorităţilor române, reluarea plăţilor către beneficiarii Programului Sapard se va realiza de către Fondul Naţional după verificarea respectării conformităţii cu recomandările Comisei Europene a Planului de Acţiune pentru remedierea deficienţelor semnalate în cadrul Programului Sapard. În judetul Bihor în prezent 30 de proiecte cu finanţare Sapard sunt în diferite stadii de plată. „Sperăm ca în cursul acestei luni plata să se facă integral”, a precizat Florian Vesa.

 

Simona Albinaru

 

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase