Se relansează Metalica Oradea

1Comentariu
ORADEA – Producătorul de maşini de gătit Metalica Oradea îşi relansează producţia de piese presate şi ambutisate. În acest sens, uzina bihoreană are nevoie de forţă de muncă în domeniul prelucrărilor metalice. Comunicat Rasdaq

„Am reluat o veche colaborare în domeniul presării şi ambutisării reperelor din tablă. De aceea avem nevoie de 30 – 50 de persoane calificate în meserii de presatori metale la rece, lăcătuşi mecanici şi muncitori necalificaţi. Aceştia din urmă urmează să fie calificaţi în activitatea de presaj”, ne-a declarat Tiberiu Caşa, directorul general al Uzinei.

Angajările se vor face prin „mini bursa” organizată în data de 20 noiembrie 2007, în colaborare cu Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Bihor, începând cu ora 9:00, la sediul uzinei, strada Uzinelor, nr.10.

Produse

Producţia Uzinei Metalica Oradea este axată în principal pe maşini de gătit cu gaze şi electrice cu unul două şi trei ochiuri. Ca o noutate, Metalica a început să producă şi sobe de încălzit cu combustibil solid (lemne şi cărbune). „Am asimilat un produs nou care a prins bine pe piaţă. Este vorba de soba de încălzit cu lemne sau cărbune. Ideea a pornit şi din semnalele primite de afară. Acest tip de sobe au mare trecere din cauza tendinţei de scumpire a gazelor pe plan mondial”, a precizat directorul Uzinei Metalica Oradea.

Prin reluarea producţiei de produse presate la rece, Metalica speră să crescă cifra de afaceri. Potrivit unui comunicat remis pieţei Rasdaq, Metalica a afişat o cifră de afaceri de 7,3 milioane de lei pe primul semestru din 2007, cu 41% mai mică decât în perioada similară a anului trecut. Această scădere a avut drep cauză închiderea producţiei de repere presate, sector ce aducea societăţii 40% din vânzările producţiei.

Pe lângă maşini de gătit cu gaze, Metalica produce şi sobe de încălzit cu lemne sau cărbuni.

Dan Birta1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor