Se repara din nou gropile la Timisoara. Plombele sar din asfalt

De A. Strugariu
Reactualizat la:
Multe gropi sunt pe strazile din Timisoara
Multe gropi sunt pe strazile din Timisoara
Calitatea asfaltului este proastă în Timişoara. O spune chiar primarul oraşului, Nicolae Robu, care a constatat că străzile s-au umplut din nou de gropi, aşa cum se întâmplă în fiecare iarnă. Edilul a cerut plombarea „craterelor” din asfalt, chiar dacă unele gropi au fost deja reparate de mai multe ori deja în această perioadă, iar şoferii… continuă să-şi distrugă maşinile în ele.

„Deja în această perioadă de iarnă există un număr important de gropi și fisuri în asfalt. Eu am cerut să se intervină prompt de îndată ce vremea permite acest lucru, evident. O primă rundă de intervenții a avut loc, dar între timp au apărut alte gropi. Astăzi în ședinţa operativă am dat dispoziţii să se intervină din nou şi de fiecare dată să se facă acest lucru cât mai prompt.

Din păcate există o tradiție de a se lăsa lucrurile în evoluție liberă până primăvara și apoi să se facă o singură intervenție. Nu agreez o astfel de abordare, eu solicit să se intervină prompt (…) Din păcate, calitatea asfaltului în Timişoara este proastă şi de fiecare dată când vine iarna, când sunt variaţii de temperatură, constatăm că străzile se umplu de gropi”, a declarat, luni, primarul.

Deşi edilul a afirmat că le-a solicitat celor care se ocupă de lucrările de întreţinere la străzi să intervină respectând cerinţele tehnologice care se impun, şoferii au putut constata că durata de viaţă a plombelor este… limitată. Unele sar după doar câteva săptămâni sau chiar în decurs de câteva zile. Aşa se face că unele gropi au fost ”peticite” deja de mai multe ori în această iarnă. Întrebat despre această situaţie, Robu a susţinut în primă fază că nu este vorba despre aceleaşi gropi.

„Nu sunt aceleași, apar în aceeaşi zonă, apar altele pentru că asta este calitatea asfaltului, nu rezistă la variaţiile de temperaturi. Dar oricum nu-i vina cetăţenilor şi nu trebuie să suporte ei, noi avem datoria să le reparăm pentru că oamenii îşi distrug maşinile…”, a declarat primarul. După ce i-am oferit un exemplu concret, o groapă plombată de cel puţin două ori în această perioadă, care le dă în continuare bătăi de cap conducătorilor auto, pe Aleea FC Ripensia, în zona intersecţiei cu bulevardul Eroilor de la Tisa, edilul a admis că sunt şi astfel de situaţii, dar a afirmat că gropile vor fi reparate de câte ori este nevoie.

„Va fi plombată şi a patra oară cu grijă dacă cumva s-a greşit tehnologic… Trebuie făcută lucrarea astfel încât să ţină cât mai mult. Există un contract în cadrul căruia au loc operațiile de întreținere. Eu am cerut să se facă intervenţiile în intervalul de timp în care vremea este prielnică pentru că vremea este foarte schimbătoare în această perioadă”, a adăugat Robu.

Timişorenii au putut constata că oraşul s-a umplut de gropi fie că vorbim despre străduţele din zona centrală a oraşului, cum ar fi strada Vasile Alecsandri, despre sensuri giratorii, cum ar fi cel din Piaţa Mărăşti, sau despre marile bulevarde, de exemplu bulevardul Liviu Rebreanu. În cazul bulevardului Rebreanu, primarul spune că lucrarea este încă în garanţie, dar societatea Confort, cea care a refăcut această arteră, nu… reacţionează.

„Pe Liviu Rebreanu situaţia este mai delicată pentru că acea lucrare este încă în garanţie. Firma care a efectuat-o este în insolvenţă. Noi am făcut trei notificări până acum în care i-am cerut – şi am făcut-o în termeni imperativi – să vină şi să facă intervenţiile de rigoare. Deocamdată nu a reacţionat, vom persevera…”, a concluzionat Robu.

Citeste si: Barbat din Faget, in spital din cauza gropilor din asfalt si a alcoolului0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !