Se restituie diferenţa de taxă auto Oradea

2Comentarii
Se restituie diferenţa de taxă auto Oradea
ORADEA – Bihorenii au depus până în prezent 1.363 de cereri pentru calculul taxei de poluare şi 1.322 de cereri pentru restituirea diferenţei de taxă specială.

Au fost soluţionate 1.335 de cereri privind calcularea taxei de poluare. De asemenea, Direcţia Generală a Finanţelor Bihor a emis 1.291 de note de restituire/compensare.

„825 de cereri privind restituirea diferenţei au fost nesoluţionate, deoarece documentaţia este incompletă”, ne-a informat Smaranda Scridon, directorul DGFP Bihor. Cele mai multe cereri au fost respinse pentru că proprietarii care nu aveau trecute în cartea de identitate a maşinii emisiile de noxe nu au trecut mai întâi pe la RAR pentru a li se efecua această precizare. Reprezentanţii Finanţelor bihorene îi îndeamnă pe oameni la calm. „Termenul de restituire a diferenţei de taxă este de cinci ani, de aceea oamenii au timp suficient pentru a întocmi dosare complete şi a nu sta la cozi”, a precizat şefa Finanţelor bihorene.

Taxa de poluare

De la 1 iulie, a intrat în vigoare noua taxă de poluare, proprietarii de maşini putând să facă cerere de restituire a diferenţei dintre taxa auto şi taxa de poluare.

Taxa de poluare se calculează de administraţia fiscală în funcţie de domiciliul sau sediul contribuabilului pe baza documentelor prezentate de acesta.

La nivelul ţării se estimează o medie de rambursare a taxei auto Oradea care variază între jumătate şi o treime din valoarea taxei de primă înmatriculare plătită iniţial de la 1 ianuarie 2007 până la 30 iunie 2008 de către cei care şi-au cumpărat maşini la mâna a doua.

Potrivit normelor, taxa de poluare auto Oradeaeste calculată printr-o formulă care include coeficienţi stabiliţi în funcţie de gradul de poluare a motorului, normele Euro, şi emisia de dioxid de carbon, suma rezultată pentru fiecare subcategorie fiind ajustată cu o cotă de reducere raportată la vechimea maşinii, situaţia tehnică generală, nivelul de dotare şi rulajul mediu anual, cu un număr standard de kilometri pentru fiecare tip de autovehicul.

În cazul autovehiculelor Euro 3 şi Euro 4, pe cartea de identitate trebuie înscrise emisiile de gaze, iar pentru autovehiculele cu motor Diesel prevăzute cu filtru de particule trebuie menţionat în mod expres acest fapt, pentru a beneficia de reducerea acestei taxe.

Simona Albinaru

Taguri: ,


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor