Se restituie diferenţa de taxă

2Comentarii
Se restituie diferenţa de taxă
ORADEA – Zeci de orădeni s-au prezentat în 1 iulie la ghişeele Finanţelor bihorene pentru a-şi recupera diferenţa dintre taxa auto şi taxa de poluare.
Norme
Cerere de restituire

Unii dintre aceştia aşteptau să primescă banii cât mai repede, ori termenul este de 45 de zile de la depunerea cererii. Contribuabilul trebuie să ştie că în cazul în care are obligaţii fiscale restante neachitate, suma solicitată se restituie numai după efectuarea compensării acestor obligaţii fiscale restante.

Ministerul Economiei şi Finanţelor a publicat, luni – 30 iunie, pe site-ul instituţiei, normele de aplicare a ordonanţei privind introducerea taxei de poluare auto, în care sunt prezentate procedurile de calcul pentru noua taxă şi de restituire a diferenţei faţă de suma plătită conform Codului Fiscal.

În perioada 1 ianuarie 2007 – 30 iunie 2008, în judeţul Bihor s-au încasat 38 de milioane de lei din taxa de primă înmatriculare, potrivit informaţiilor primite de la Finanţele bihorene.

Calcul

Potrivit normelor, taxa de poluare va fi calculată printr-o formulă care include coeficienţi stabiliţi în funcţie de gradul de poluare a motorului (normele Euro) şi emisia de dioxid de carbon, suma rezultată pentru fiecare subcategorie fiind ajustată cu o cotă de reducere raportată la vechimea maşinii, situaţia tehnică generală, nivelul de dotare şi rulajul mediu anual, cu un număr standard de kilometri pentru fiecare tip de autovehicul.

Unii dintre cei care s-au prezentat la DGFP Bihor nu aveau trecută în cartea tehnică a maşinii emisia de dioxid de carbon, trebuind să mai treacă odată pe la RAR. „Noi preluăm cererea, dar nu o putem trimite mai departe dacă documentaţia este incompletă”, spunea o funcţionară de la ghişeu celui în cauză.

Documentele necesare pentru restituirea taxei sunt: cerere tip, documentul doveditor al plăţii taxei speciale (copie şi original), copia cărţii de identitate a vehiculului şi a certificatului de înmatriculare (cu prezentarea originalului).

Dan Birta2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor