Se schimbă mersul trenurilor

Se schimbă mersul trenurilor
ORADEA - A devenit o regulă, ca în fiecare an, în luna decembrie să se schimbe mersul trenurilor. „Noul mers al trenurilor va intra în vigoare în 9.12.2007, de la ora 0:00, şi va fi valabil până la data de 13.12.2008”, ne-a informat Cristina Derban, şefa Staţiei CFR Oradea.

Aceasta ne-a oferit informaţii legate de principalele modificări în mersul trenurilor, în directă legătură cu Staţia Oradea.

Noutăţi

Începând cu 9 decembrie 2007 a fost anulat trenul rapid internaţional pe relaţia Oradea – Salonta – Kofegyan. „În schimb a fost introdusă o altă pereche de trenuri internaţionale pentru legătura cu Ungaria. Acestea circulă pe relaţia Oradea – Biharkerestes – Puspekladany şi retur cu plecare din Oradea la orele 13:22 şi sosire la Oradea la orele 15:08”, a precizat şefa Staţiei CFR Oradea.

Pe plan local s-au introdus o serie de trenuri, în special, la cererea persoanelor care fac naveta. Este vorba de trenurile Oradea – Bulz şi retur şi Oradea – Valea lui Mihai şi retur. „Pe aceste relaţii au fost introduse trenuri automotor în locul trenurilor personale. Acestea oferă un plus de confort călătorilor”, este de părere Cristina Derban. Trenurile nou introduse sunt folositoare în special elevilor navetişti, având orele de plecare şi de sosire adaptate, în general, programului şcolar.

În ceea ce priveşte noutăţile în circulaţia trenurilor rapide 632/631 acestea vor avea în plus, pe lângă vagoanele de dormit şi vagoanele cuşetă, un vagon de clasa a II-a. De asemenea, aceste trenuri vor opri şi în staţiile Aleşd şi Huedin. „Din punct de vedere a emiterii legitimaţiilor de călătorie, începând cu 9.12.2007, la toate trenurile de rang superior (rapide, accelerate şi intercity) sunt obligatorii rezervările de locuri”, a subliniat Cristina Derban.

Pe de altă parte, tot de la această dată, legitimaţiile de călătorie se emit cu o anticipaţie de până la zece zile pentru traficul intern şi 20 de zile pentru traficul internaţional. În prezent anticiparea este de 30 de zile.

„Pentru a nu avea probleme, îi rugăm pe călători să solicite informaţii de la birourile de informaţii din cadrul staţiilor sau de la agenţiile de voiaj, înainte de a pleca într-o călătorie”, a încheiat şefa Staţiei CFR Oradea.
Dan Birta
0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !