Se schimbă toate buletinele de identitate!

Se schimbă toate buletinele de identitate!
În următorii doi ani, toate cărțile de identitate din România și din întreaga Uniune Europeană vor fi preschimbate în mod obligatoriu, pentru a face locul altora, prevăzute cu cipuri și având un format unic, de tip card.

Decizia a fost luată joi, joi 6 iunie, de Consiliul Uniunii Europene, comunică Prefectura Bihor.

Se marșează pe ideea siguranței. „Noile norme vor îmbunătăți securitatea cărților de identitate introducând standarde minime atât pentru informațiile conținute în acestea, cât și pentru funcțiile de securitate comune tuturor statelor membre care emit astfel de documente.
Conform noilor reguli, buletinele de identitate vor trebui să fie produse într-un format de card de credit uniform (ID-1), să includă o zonă care poate fi citită de aparatul de scanat și să respecte standardele minime de securitate stabilite de ICAO (Organizația Aviației Civile Internaționale). De asemenea, va trebui să includă o fotografie și două amprente ale deținătorului de card, stocate într-un format digital, pe un cip fără contact. Cardurile de identitate vor indica codul de țară al statului membru care le eliberează, în interiorul unui drapel al UE”.

Autoritățile să asigure…

Cardurile de identitate vor avea o perioadă minimă de valabilitate de 5 ani și o perioadă maximă de valabilitate de 10 ani. Statele membre pot emite cărți de identitate cu o valabilitate mai mare pentru persoanele cu vârsta de 70 de ani și peste.

„Autoritățile naționale vor trebui să asigure securitatea chipului fără contact și a datelor stocate în acesta, astfel încât acesta să nu poată fi fraudat sau accesat fără permisiune”, transmite Prefectura.33Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor