Se stabilesc birurile locale

2Comentarii
Se stabilesc birurile locale
ARAD – Consilierii locali sunt chemaţi, vineri, să ia decizii importante pentru locuitorii Aradului. Comunicat

Şedinţă cu greutate la Consiliul Local Municipal, acolo unde aleşii sunt aşteptaţi de executiv să voteze nu mai puţin de 34 de proiecte de hotărâre, unele extrem de importante pentru arădeni. În topul importanţei se situează fără doar şi poate proiectul privind stabilirea taxelor şi impozitelor locale pentru anul 2009, urmat de proiectul privind creşterea tarifelor la energia termică produsă de CETArad. Alte câteva proiecte importante se regăsesc şi ele pe ordinea de zi a şedinţei din 8 august.

Este vorba de proiectul privind transmiterea în folosinţă gratuită către Compania Naţională de Investiţii  a unui teren de peste 15 mii mp pentru construirea unui bazin de înot de polo, de proiectul care face referire la reamenajarea Pieţei Eroilor, de proiectele care privesc reabilitarea faţadei şi sălii de spectacole de la Filarmonică, a sălii festive şi a holului principal din Palatul Administrativ, proiectul care stabileşte noi tarife pentru serviciile de canalizare şi epurare pentru societăţile comerciale din Zona Industrială Vest, un proiect referitor la un credit de 33 de milioane RON, o rectificare de buget etc.

Drumuri şi clădură

Executivul are de gând, tot vineri, să schimbe componenţa comisiei de sistematizare a circulaţiei şi să aprobe un nou regulament de funcţionare al acesteia, să stabilească limitele de administrare a drumului naţional 7 (Deva-Arad) şi a drumului naţional 69 (Timişoara-Arad), să aloce bani pentru cofinanţarea programului „Termoficare 2006-2015 căldură şi confort” etc.

Pe ordinea de zi şi-au făcut loc şi o serie de planuri urbanistice de detaliu referitoare la ridicarea unor construcţii, complexe de locuinţe sau spaţii comerciale, aşa cum este cazul PUD-ului referitor la complexul comercial de tip mall, dublat de un hotel, de pe Calea Aurel Vlaicu, PUD-ul referitor la blocurile de locuinţe de pe Liviu Rebreanu, sau PUD-ul referitor la construirea unui ansamblu de locuinţe în cartierul Sânicolaul Mic.

Pe gratis

Dacă aleşii vor vota proiectele propuse de executiv, atunci Clubul Sportiv „Atletico” Arad se va alege cu un teren de aproape 500 mp, transmis în folosinţă gratuită, organigrama Poliţiei Comunitare şi cea a Primăriei Arad vor fi modificate, CET va primi subvenţii pentru căldură, iar zece grădiniţe, trei şcoli şi un liceu din Arad vor beneficia de studii de fezabilitate privind modificarea sistemului de încălzire.

A.B.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor