Se startul înscrierilor pentru Swimathon Oradea 2019

De Simona Drimbău
1Comentariu
Imagini de la ediţia trecută
Imagini de la ediţia trecută - © FOTO: SWIMATHON
Înscrierile proiectelor în competiţie se pot face până în 10.04.2019, competiţia având loc în 2.06.2019.


Fundaţia Comunitară Oradea anunţă startul înscrierilor pentru cea de-a şaptea ediţie a competiţiei Swimathon Oradea. Proiectele pot fi trimise până în 10.04.2019.

„Swimathon este un eveniment de strângere de fonduri prin care companiile, organizațiile, grupurile de inițiativă și persoanele fizice pot desfășura campanii de strângere de fonduri pentru susținerea unor inițiative, cauze sau proiecte diverse de implicare în comunitate”, ne-a informat Claudia Abrudan, directorul executiv al Fundaţiei Comunitare Oradea.

Aceasta a explicat şi cum funcţionează competiţia. „Un grup de inițiativă, fie că e format din prieteni sau că reprezintă un ONG, înscrie la Swimathon un proiect cu impact în comunitate. Apoi, își formează o echipă de înotători cu suflet mare, care vor sări în apă în ziua evenimentului. Până la competiția de înot, fiecare echipă își creează rețele de donatori și susținători. Susținătorii vor dona o sumă fixă pentru fiecare lungime de bazin parcursă de echipă, în timpul evenimentului. Cu cât mai multe ture de bazin parcurse, cu atât mai mulți bani se adună în contul proiectului”, a subliniat directorul Fundaţiei Comunitare Oradea.

Rezultatele anterioare

Șase ediții Swimathon Oradea înseamnă, în cifre: 104 proiecte finanţate, 1614 de înotători, 12.742 lungimi de bazin, 637,4 km înotaţi, 265 de voluntari, 726.267 lei adunaţi, 2614 de sponsori și donatori individuali şi peste 6209 de susținători în tribunele Bazinului Olimpic Ioan Alexandrescu.

Fundația Comunitară Oradea încurajează generozitatea, solidaritatea și activismul local, oferind celor ce doresc să se implice în rezolvarea problemelor din comunitate o modalitate de a face acest lucru. Prin intermediul unor evenimente sportive, ONG-urile se întâlnesc într-un cadru dinamic atât cu donatorii și voluntarii, cât și cu cei ce au nevoie de sprijin.

Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul Fundației Comunitare Oradea http://www.fundatiacomunitaraoradea.ro/activitati/swimathon și pe pagina de facebook a evenimentului https://www.facebook.com/SwimathonOradea/.

„Așteptăm cu interes proiectele ONG-urilor și grupurilor de inițiativă din întreg Bihorul până ȋn data de 10.04.2019, iar apoi publicul larg, cu mic, cu mare, la Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu, ȋn data de 02.06.2019, începând cu ora 9:00, să fim împreună pentru comunitatea noastră”, a precizat Claudia Abrudan.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor