Se stropește și din aer împotriva țânțarilor din Timișoara

De Roxana Deaconescu
Se stropește și din aer împotriva țânțarilor din Timișoara
© foto: arhivă
Lupta cu țânțarii din Timișoara se dă și din aer, anunță reprezentanții primăriei. Stropirile aeriene încep de joi, 13 iunie, iar oficialii PMT au un mesaj pentru timișoreni.

Firma Coral Impex, care se ocupă în următorii patru ani de serviciile de dezinsecție, dezinfecție și deratizare, a început să stropească împotriva țânțarilor duminică noaptea, iar luni anunțau că intervin iarăși. Iată că de joi se aruncă substanțe și din aer.

„Substanța utilizată pentru efectuarea serviciilor de dezinsecție este substanța K’Othrine Profi EC 250, substanța activă Deltamethrin. Crescătorii de albine sunt rugați ca în perioada menționată să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine în afara ariei de stropire; în caz contrar Primăria Municipiului Timișoara și Coral Impex sunt absolvite de orice responsabilitate. Menționăm că substanțele utilizate sunt avizate de Ministerul Sănătății”, transmit reprezentanții Primăriei Timișoara.

Oficialii PMT susțin că substanțele folosite fac parte din grupele Xn și Xi de toxicitate și sunt avizate de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății și nu pun în pericol populația și animalele.

Pentru ca tratamentele să fie cât mai eficiente, reprezentanții PMT și ai firmei de DDD fac apel la timișoreni să ia măsuri urgente de efectuare a curățeniei în gospodăriile proprii și de combatere a muștelor, țânțarilor și a altor insecte producătoare de disconfort. În caz contrar, Poliția Locală poate să dea amenzi între 500 și 1.000 de lei persoanelor fizice și între 1.000 și 2.500 de lei persoanelor juridice.

În cazul în care vremea se strică, stropirile aeriene se vor face în altă zi.

Articole pe aceeași temă:

Greu cu țânțarii la Timișoara. S-a făcut dezinsecție, dar nu ajunge. Coral Impex: E ca un tratament cu antibiotic0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !