Se văd rezultatele

Se văd rezultatele
ORADEA - Situaţia pârâul poluat Valea Întunecată, aflat în apropiere de Bazinul Olimpic a fost parţial remediată.

În urmă cu aproape o lună, Lucia Varga, secretarul de stat în Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile cerea autorităţilor locale să monitorizeze problema pâraielor din municipiu, ce se varsă în CrisulRepede. Mizeriile şi resturile menajere aruncate în acestea pot ajunge şi pe teritoriul Ungariei. Lucia Varga a declarat că dacă în termen de 15 zile nu vor fi remediate aceste neajunsuri, Compania de Apă poate să blindeze evacuările.

Implicare

Localnicii au sesizat de mai multe ori în apele Văii Întunecate substanţe uleioase. Controalele efectuate de Directia Ape Crisuri Bihor (DAC) arată că problema s-a rezolvat.

„Inspecţia Apelor a prelevat probe din pârâul Valea Întunecată, pentru a se vedea gradul de poluare. Se pare că apele au fost curăţate”, spune Anca Mihociu, purtător de cuvânt al DAC Bihor. „Mici nereguli au mai fost găsite în apropierea gospodăriilor din zonă, ceea ce arată faptul că poluarea provine din cauza lipsei de interes a populaţiei.”

În perioada care urmează, curăţenia pârâului depinde în special de implicarea populaţiei din jur. Verificări de calitate a apei vor fi făcute periodic, pentru a se vedea dacă sunt sau nu respectate normele de specialitate.

Într-o situaţie similară, se află şi părâul Adona, din zona Nufărul, unde mizeriile menajere ajung direct în albia acestuia.
Carmen Brehoi0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !