Se vând cosmetice expirate

Se vând cosmetice expirate
Nereguli în procent de 100%. Aceasta ar fi concluzia controalelor desfasurate de inspectorii de la Oficiul Judetean de Protectia Consumatorilor (OJPC) Bihor, în perioada 23.02 – 10.03.2006. Actiunea s-a înscris în controlul tematic, derulat la nivel national, cu privire la respectarea legii, la comercializarea produselor cosmetice.

Printre cei 33 de agenti economici verificati s-au numarat atât producatori si importatori, cât si distribuitori si vânzatori. Daca pe plan national s-au constatat abateri la 77,27% din totalul controlat, în judetul nostru situatia este chiar mai grava.

„Au fost încheiate 33 de procese-verbale de constatare a contraventiei”, a spus Cristiana Bigan, director executiv la OJPC Bihor. Valoarea totala a celor 26 de sanctiuni aplicate se apropie de 16.000 RON. Din cele peste 9.410 de bucati – produse cosmetice – verificate, 6.584 prezentau deficiente. Doar 42 de bucati au fost oprite definitiv de la comercializare si distruse ulterior. „Pentru restul s-au stabilit termene clare pentru remedierea deficientelor”, a adaugat Bigan.

Neregulile constatate au fost cu privire la lipsa denumirii firmei, lipsa sediului în România a producatorului sau a reprezentantului autorizat, lipsa tarii de origine pentru produsele de import, precum si a continutului nominal, indicat în greutate sau în volum. La o mare parte din produsele verificate nu era inscriptionata data expirarii sau, mai rau, aveau termenul de valabilitate expirat.

Claudia Curta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !