Se verifica stocul de oncologice

Reactualizat la:
Se verifica stocul de oncologice

Spitalul Judeţean, ca de altfel toate spitalele din ţară contabilizează stocurile de medicamente oncologice injectabile şi perioada care s-ar asigura cu acestea.

Contabilizarea stocurilor la medicamentele oncologice injectabile a fost decisă de Ministerul Sănătăţii, care a cerut caselor judeţene de asigurări de sănătate o analiză a programului naţional de oncologie derulată până la 31 martie.

Control

În urma deciziei luată de ministrul Sănătăţii Cseke Attila, spitalele trebuie să îşi verifice stocurile, să estimeze pentru ce perioadă vor ajunge pentru bolnavii oncologici şi ce necesar s-ar impune. Pe de altă parte, Spitalul Judeţean şi celelalte unităţi cu paturi din ţară vor fi controlate de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii în teritoriu pentru a se verifica modul în care sunt asigurate medicamentele oncologice injectabile. Nu în ultimul rând, Cseke a cerut şi primarilor să se implice în această verificare şi până luni, toţi managerii de spitale din ţară să prezinte fiecare şi soluţii pentru asigurarea necesarului de tratament injectabil la pacienţii oncologici din fiecare judeţ.

Cseke avertizează că managerii de spitale ar fi trebuit să ia măsuri din timp pentru achiziţia medicamentelor oncologice injectabile fiindcă au fost înştiinţaţi încă de la sfârşitul anului trecut că acestea nu se vor mai elibera la farmaciile cu din afara spitalelor începând cu 1 aprilie 2011.

Prea puţini bani pentru oncologie

Dr. Carmen Pantiş a relatat că miercuri va cunoaşte deja exact ce stoc de oncologice injectabile se află la farmacia spitalului şi ce necesar ar trebui pentru ca toţi pacienţii cu cancer care se tratează în ambulatoriu să poată primi tratamentul injectabil de la farmacia spitalului, conform noilor dispoziţii ministeriale. Totuşi, doctoriţa spune că banii alocaţi pe programul de oncologie sunt foarte puţini şi probabil suma alocată ar trebui suplimentată pentru ca toţi pacienţii cu cancer să ajungă să îşi ia medicaţia injectabilă.

Bugetul prin programul naţional de oncologie, care se derulează prin 90 de spitale, deservind circa 100.000 de bolnavi cu cancer, este anul acesta de 751 996 mii lei.

 O.Ş.

Timisoara va avea un Institut de Oncologie pe Calea Torontalului

Taguri:


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !