Se vor duela pentru JO 2008

Se vor duela pentru JO 2008
ORADEA/KUWAIT – Spadasinul orădean Alexandru Nyisztor va participa la finele săptămânii la concursul de Cupă Mondială din Kuwait. El va fi însoţit de antrenorul emerit al CS Crişul, Nicolae Ille, care este în acelaşi timp antrenorul lotului naţional olimpic al României, la spadă

. Nyisztor îşi începe astfel seria concursurilor din noul sezon, care au ca principală miză asigurarea punctelor necesare pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008. Un alt spadasin român care va fi prezent la turneul din Kuwait este Adrian Pop junior, de la CS Satu Mare.

Puncte pentru barem

Nyisztor nu este însă singurul spadasin orădean cu şanse de calificare la Olimpiadă. Coechipierul său de la CS Crişul şi din echipa naţională de spadă, Arkosi Bertalan, este creditat şi el cu şanse. „Vizăm calificarea la Jocurile Olimpice a tuturor componenţilor lotului olimpic, atât la individual, cât şi în proba pe echipe. Proba de spadă pe echipe va face parte din programul JO de la Beijing şi dorim să ne asigurăm calificarea”, ne-a declarat antrenorul emerit Nicolae Ille.

În acest an vor exista circa 15 concursuri de Cupă Mondială, în care spadasinii vor lupta pentru a acumula puncte, în vederea realizării baremului de calificare la JO. Aceste concursuri vor începe însă abia în luna aprilie, turneul din Kuwait nefăcând parte dintre acestea. În afara concursurilor de Cupă Mondială, competiţiile tradiţionale din fiecare an, cum sunt Campionatele Mondiale sau Europene, asigură şi ele puncte importante pentru calificarea la Olimpiadă.

Spadasinul Alexandru Nyisztor şi judoka Claudiu Baştea (care între timp s-a transferat la Dinamo Braşov) sunt singurii sportivi orădeni care au participat la ultima ediţie a Jocurilor Olimpice, la Atena 2004.

Forma de moment

Referitor la concursul din Kuwait, antrenorul Nicolae Ille afirmă că Alexandru Nyisztor deţine şanse pentru o clasare pe podium. „La competiţie vor fi prezenţi circa 150 de spadasini din întrega lume. Cei din elita mondială sunt de valori aproximativ egale. Clasarea pe podium poate să depindă, pe lângă valoarea sportivului, de forma de moment, de ziua pe care o prinde fiecare spadasin, de tragerea la sorţi, sau de alţi factori subiectivi. La fel de bine poţi să te clasezi pe podium sau să fii eliminat în faze mai timpurii ale concursului”, afirmă Nicolae Ille.

Gavril Nutiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !