Seară culturală cu Mihaela Dindelegan

De Crina Dobocan
Lansare în spirit de sărbătoare
Lansare în spirit de sărbătoare - © Foto: Ovidiu Selegean
Orice zi se poate transforma în sărbătoare atunci când arta și cultura adună la un loc oameni iubitori de bine și frumos.

O astfel de sărbătoare s-a născut la finalul lunii trecute, cu prilejul lansării cărților de sonete „Incandescență”, „Muguri de lumină” și „Acasă, printre dușmani”, aparținând poetei Mihaela Dindelegan, care a marcat astfel apariția celui de-al 50-lea volum personal. Evenimentul a avut loc în restaurantul din corpul H al Cetății Oradea, într-o atmosferă specială, dată atât de ambientul deosebit de plăcut și răcoros al Cetății, cât și de prestația artiștilor care au însuflețit manifestarea.

Prezent pentru scurt timp în țară, într-o minivacanță la periplul său artistic internațional, chitaristul formației Semnal M, Florin Ștefan, a onorat publicul orădean al evenimentului Mihaelei Dindelegan cu un virtuos recital la chitară, voce și nai, alături de folkista orădeană Adina Hodișan. Spectacolul muzical a fost completat de artiștii Liliana Ioniță Budău și Raul Silaghi, ambii interpretând compoziții proprii pe versurile poetei orădene, precum și piese celebre din repertoriul național.

Intervenții

Planificată ca o lansare de carte fără discursuri, întâlnirea s-a bucurat de prezența prof. univ. dr. Anca Tomoioagă, cea care a consemnat pe coperta volumului „Muguri de lumină”: „Prodigiozitatea poetică a autoarei pare să vină dintr-o necesitate interioară, salutară, așa cum se vede în multe dintre poeziile doamnei Dindelegan despre scris, scriitură, poetic, poezie și muză. De-a lungul volumelor sale de poezii uimesc abnegația și acribia pentru forma dificilă și restrictivă a sonetului…”.
Și pentru că poezia s-a însoțit dintotdeauna cu arta recitării, creațiile autoarei au fost puse în valoare prin interpretarea de excepție a actorilor Emil Sauciuc și George Voinese, de la Teatrul „Regina Maria”.

În același ton s-au înscris și intervențiile poetului George Roca, din Australia, respectiv Gheorghe Vidican, ambii evidențiindu-se prin calitatea poemelor prezentate.

Luați sub aripa poetei Mihaela Dindelegan prin intermediul Mioriței Săteanu, talentații elevi Ștefana Goția, de la Colegiul Național „Emanuil Gojdu”, Sebastian Lupucs și Blaga Georgiana, de la Colegiul Economic „Partenie Cosma”, au întregit atmosfera de cenaclu a evenimentului, recitând atât din creația sărbătoritei cât și din creațiile proprii. Și nu în ultimul rând, tânăra solistă de muzică populară Denisa Ghib a încântat publicul cu două frumoase cântări de pe Criș.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !