Seară de film caritabilă

De Camelia Busu
Denisa, studentă la Medicină
Denisa, studentă la Medicină
Comunitatea studenţească şi cadrele didactice îi întind o mână studentei Denisa Lazău.

Despre Denisa Lazău s-a mai scris şi s-a mai vorbit. Dar oricât s-ar scrie, orice formă de ajutor nu este niciodată de prisos în condiţiile în care studenta de la Medicină se luptă de 11 ani cu o boală cruntă: leucemia.

A fost diagnosticată pe când avea doar 13 ani, în 2007. După tratamentul de chimio-radioterapie, boala a intrat în remisie. Dar când Denisa a intrat în clasa a XII-a, boala a recidivat. A făcut din nou tratament, și totul a funcționat bine. După terminarea liceului s-a înscris la Facultatea de Medicină, în ideea de a-i ajuta, la rândul ei, pe alţii. În 2014, după un control medical de rutină, a aflat că boala a recidivat din nou. După un nou tratament cu citostatice, a urmat un transplant medular în Milano, având-o ca donator chiar pe mama ei, transplant care a reuşit. Însă anul trecut boala a revenit.

Pentru că nu mai funcționează nicio formă de tratament pe teritoriul Europei pentru ea, Denisa și-a depus dosarul medical la mai multe clinici din Statele Unite, unde a fost acceptată de Centrul MD Anderson din Houston, Texas, unde va fi supusă unor evaluări de specialitate. Pe 19 iunie 2018 trebuie să ajungă în Houston, unde urmează să primească un nou tratament.

Costurile evaluării inițiale (consultări, teste de laborator, imagistică) și ale transportului și cazării în Houston sunt aproximate la 30.000 de dolari, ulterior urmând să i se ofere un răspuns cu costurile totale, în funcție de tratamentul pe care îl va urma.

Colegii de facultate, împreună cu Asociaţia Studenţilor Economişti din Oradea şi alte asociaţii studenţeşti, au organizat un nou eveniment în ajutorul Denisei. „Ne dorim să sprijinim financiar acest caz, comunitatea studențească, precum și cadrele didactice, în limita timpului disponibil, și în același timp să petrecem un moment plăcut împreună, profesori și studenți, într-o atmosferă și un cadru cu totul nou pentru Universitatea din Oradea”, scriu organizatorii pe pagina evenimentului.

Este vorba de proiecţia filmului „Perfetti sconosciuti” („Complet străini”, 2016), în regia lui Paolo Genovese. În timpul unei cine, un grup de prieteni decide să facă un fel de joc – adevăr sau provocare – prin punerea telefoanelor mobile pe masă. Pe durata cinei, mesajele și apelurile telefonice sunt partajate între ei, făcându-și publice unul altuia secretele.

Proiecţia filmului va avea loc mâine, 6 iunie, de la ora 21:00, în Campusul Universității din Oradea, pe spațiul verde de lângă lac. Participanții la eveniment vor sta pe pături pe spațiul verde.

La finalul evenimentului se va face colecta pentru Denisa, urmând ca banii să fie transferați în contul ei. S-a creat şi o pagină pe Facebook pentru Denisa, „Împreună pentru Denisa”.

Cei care vor să o ajute o pot face prin donaţii în conturile următoare:
BCR:
RON: RO44RNCB0661110970320001
EURO: RO17RNCB0661110970320002
USD: RO87RNCB0661110970320003
Titular cont: Denisa Tatiana Lazău
COD SWIFT: RNCB RO BU

Denisa Lăzău, studentă în anul III la Facultatea de Medicină și Farmacie Oradea, a fost diagnosticată cu leucemie acută - limfoblastică, în urmă cu 13 ani.De atunci s-a luptat cu boala și a încercat să-și clădească o viață în care să poarte halat alb pentru a putea oferi mai departe ajutorul şi spri...0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !