Seara de folk cu Mircea Vintila

De Zoltan Varga
Seara de folk cu Mircea Vintila
Joi 15 martie, de la ora 21, distracţia şi voia bună îşi vor da intâlnire, la un “pahar de folk”, alături de Mircea Vintilă. Alături de îndrăgitul cântăreţ pe scenă se va afla şi Călin Bârcean, solistul formaţiei Pragului de Sus.

Mircea Vintilă s-a născut pe 23 martie 1949 şi este un bucureştean get-beget, nu puţine dintre cântecele sale evocând sau menţionând în treacăt locuri din Bucureşti: Hanul lui Manuc, Strada Popa Nan, Calea Moşilor şi Bucur Obor (în Miruna) şi multe altele. A debutat în 1968, la Casa de Cultură a Studenţilor, cântând piesele „Lordul John”, „La fereastra spre livadă” şi „Osebite anecdote”, în cadrul cenaclului Atlantida, condus de Radu Anton Roman. În martie 1974 câştigă marele premiu al festivalului „Primăvara baladelor”, într-un concurs în care au mai apărut Pro Musica sau Marcela Saftiuc. După acest festival, George Stanca, la cererea lui Adrian Păunescu, îl duce la o preselecţie a Cenaclului Flacăra, căruia i se alătură. De altfel, va colabora foarte bine cu Adrian Păunescu, muzica sa inspirându-l pe poet, care compunea versuri pe nerăsuflate pentru liniile melodice “oferite” de Mircea Vintilă. În acelaşi an apare primul său disc single, ce includea două piese pe care Mircea Vintilă le cântă şi astăzi: „Pământul deocamdată” şi „Mielul”.

Primul LP, intitulat „Crezul meu”, apare în 1976, o parte din piese fiind orchestrate de Dan Andrei Aldea. Timp de mai mulţi ani, Mircea Vintilă a făcut parte din Pasărea Colibri, dar a editat şi câteva materiale solo printre care „Madama de Pică” şi „Operă şi operete”.

Biletele pentru concertul de la Timişoara, care va avea loc la Life!Pub costă 20 de lei, iar rezervările se fac la telefon 0723695363.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !