Seară de gală la Muzeul Țării Crișurilor

De Raul Simea
Reactualizat la:
Seară de gală la Muzeul Țării Crișurilor
Vineri, 21 mai, tinerele talente de la Facultatea de Arte și de la Liceul de Arte au încântat auditoriul printr-un concert vocal-instrumental susținut în incinta Muzeului Țării Crișurilor.

Concertul a fost organizat de Muzeul Țării Crișurilor în colaborare cu Facultatea de Arte, Departamentul de Muzică și Episcopia Romano-Catolică. Viitorii muzicieni ai domeniului simfonic au pus în lumină piese ale celebrilor compozitori precum Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Liszt, Gaetano Donizetti, John Kander, Scot Joplin. Accesul la eveniment a fost pe bază de invitație.

0.1

În deschiderea concertului, Tudor Gliga și David Oros au susținut un duet la chitară. Piesele interpretate au fost „Lo que vendra” – Astor Piazolla și „Tango, Milona Y Final” de Maxima Diego Pujol.

1

A doilea interpret care a fermecat publicul printr-o arie din „Don Giovanni” de Mozart, a fost baritonul Levente Meszaros împreună cu ansamblul clasei de operă a Departamentului de Muzică.

2

Dominic Ilisz este tânărul pianist care a stârnit aplauzele întregii săli cu opera lui Liszt „Rapsodia ungară no.6.”

3.1

Al doilea bariton care s-a prezentat ireproșabil în fața auditoriului a fost Norbert Aronescu. Acesta a cântat o arie din „L’elisir d’amore ” de Gaetano Donizetti.

4

Nu a lipsit nici cel mai vechi instrument muzical, flautul. Szucs Ștefania și Borbiro Timea „au spus” pe un ton încântător „Povestea berzelor” de Silvia Somme.

5

După „Povestea berzelor”, o altă arie din „L’elisir d’amore ” a fost susținută cu grație de seducătoarea soprană Beatrix Hașaș împreună cu baritonul Vlad David.

6

O dovadă a talentului este și Ana Ruth Maior care a cucerit publicul prin naturalețe și gingășie cu solo-ul la pian „Sonata a III-a” de Prokofiev.

7.1

Cu multă eleganță și senzualitate s-a prezentat și următoarea soprană Carmen Elena Pop cu o interpretare din musicalul „Chicago”a lui John Kandar, cu piesa „And all that jaz”.

DSC_3403

Anna Maria Kovacs si Eric Korodi au încheiat concertul cu un moment captivant la clarinet cântând „The Entertainer” de Scott Joplin.

9La finalul festivității s-au acordat diplome tuturor celor care au avut realizări la concursurile naționale și internaționale.

diplome0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !