Seară de gală

1Comentariu
Seară de gală
Persoanele afectate de scleroză multiplă au avut ocazia să socializeze.

Fundaţia de Scleroză Multiplă Bihor, administrată de Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, a organizat în 26 mai, la Hotelul Ramada din Oradea, un eveniment socio-cultural, o seară de gală cu pcazia Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Scleroză Multiplă. În cadrul cinei festive, elevii Liceului de Artă din Oradea au susţinut pentru persoanele prezente un program artistic. În acelaşi cadru au avut loc scurte prezentări în domeniu, lansări de publicaţii şi decernarea unor diplome celor care s-au implicat în activitatea Fundaţiei. Persoanele afectate de această boală au avut ocazia să socializeze.

Nevoie de comunicare

„Seara de gală a avut rolul de a-i face pe oameni să conştientizeze problematicile legate de scleroza multiplă. În Bihor peste 500 de persoane sunt afectate de această boală. Evenimentul a avut ca scop informarea populaţiei, atât în privinţa bolii şi a impactului pe care-l aduce în familie, cât şi în privinţa serviciilor furnizate la nivel judeţean pentru persoanele afectate de SM. Evenimentul a dorit totodată să stimuleze participarea activă a cetăţenilor la mişcarea judeţeană de scleroză multiplă, prin acţiuni de voluntariat şi susţinere în vederea îmbunătăţirii calităţii vieţii persoanelor afectate de această boală, considerată de noi ca o condiţie de viaţă”, a declarat preotul Laurenţiu Lazăr, preşedintele Fundaţiei de Scleroză Multiplă Bihor.
Potrivit acestuia, anual, o săptămână din luna mai, numită „Săptămâna speranţei”, este dedicată informării privind SM.
„În această perioadă, cei afectaţi de această maladie incurabilă vor şi pot să comunice semenilor nevoile cu care se confruntă, în speranţa că vor putea răpune scleroza multiplă şi efecteie ei”, a spus părintele Laurenţiu Lazăr.

Crina Dobocan


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor