Seara franceza la Filarmonica Banatul

De S.P.D.
Concerte propuse de Filarmonica Banatul
Concerte propuse de Filarmonica Banatul
Lucrări celebre compuse de doi dintre cei mai mari compozitori francezi de la sfârşitul secolului XIX şi începutul secolului XX propune Filarmonica din Timişoara astă-seară, în concertul simfonic care o readuce în oraşul natal pe una dintre cele mai talentate exponente ale noii generaţii de muzicieni formate de şcoala timişoreană.

Pianista Atena Carte va fi solista concertului Filarmonicii Banatul, vineri, 1 februarie 2013, de la ora 19, în sala Capitol. Discipolă a profesoarei Maria Bodo, tânăra pianistă a avsolvit liceul şi facultatea de muzică la Timişoara, apoi şi-a continuat studiile în Elveţia, la Haute Ecole de Musique din Lausanne, unde a obţinut o diplomă de concert în 2002 şi o diplomă de solistă în 2004, ambele “cu felicitările juriului” . Pasionată de muzica de cameră, s-a perfecţionat în acest domeniu urmând cursuri timp de 2 ani la “Hochschule Zürich-Winterthur”, absolvind cu o “diplomă de concert”.

Sub bagheta dirijorului Gheorghe Costin, ărogramul va începe cu o lucrare a lui Claude Debussy — Preludiu la după-amiaza unui faun “un moment revoluţionar pentru istoria muzicii. Adevărat manifest al impresionismului francez, ilustrează o poezie pastorală a lui Stéphane Mallarmé, într-un fel original şi foarte liber, Debussy urmărind să prezinte decoruri muzicale succesive prin care trec visele unui faun în toropeala unei după-amieze de vară”, explică, în avancronica evenimentului, concertmaestrul Mircea Tătaru. Seara de vineri va continua cu Concertul în Sol major pentru pian şi orchestră, compus de Ravel între anii 1929 şi 1931 şi se va încheia cu „La valse”.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !